Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Besili sığırlar en güzel seçilebilmek için yarıştı

Anadolu EXPO Canlı Hayvan Fuarı’nda düzenlenen en verimli sığır yarışmasında güzeller görücüye çıktı. Kuşadası’nda devam eden fuarda 3 kategoride yapılan yarışmada dereceye girenler ödüllerini aldı.Kuşadası Efes Kongre Merkezi’nde...

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2016 09:52
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2016 09:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anadolu EXPO Canlı Hayvan Fuarı’nda düzenlenen en verimli sığır yarışmasında güzeller görücüye çıktı. Kuşadası’nda devam eden fuarda 3 kategoride yapılan yarışmada dereceye girenler ödüllerini aldı.
Kuşadası Efes Kongre Merkezi’nde GL Platform tarafından düzenlenen yarışmalar renkli görüntülere sahne oldu. Ege üreticilerinin dün yoğun ilgi gösterdiği fuarda tüm stantlar ziyaretçilerle doldu. Fuar kapsamında Aydın Kırmızı Et Üreticileri Birliği’nce bu yıl 2.’si düzenlenen 2. En Verimli Besi Sığır Yarışması’nda çekişmeli anlar yaşandı.
Yarışma öncesi konuşan Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Genel Başkan Yardımcısı Nazif Karabulut, Türkiye gündeminden etin sürekli yer tuttuğunu belirterek, “Et fiyatlarında bir yükselme olduğunda ülke ayağa kalkıyor. Ancak bunun sorumlusu biz değiliz. Bunun sorumlusu 1990’lı yıllarda izlenen yanlış hayvancılık politikasıdır” dedi. Karabulut, geçtiğimiz hafta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile görüştüklerini ve hayvan ithalatında bundan sonra birliklerin de söz sahibi olması konusunda söz aldıklarını söyledi. Aydın Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Altan Bilgen de hayvancılığın balayı yaptığını belirterek, “Biz geçen yıl fuardaki buluşmamızı düğünümüz olarak nitelendirdik. Bu yıl ise melezleme ile geliştirdiğimiz hayvanlarımız ilk kez görücüye çıktı. O yüzden bu fuarda balayındayız” dedi.
Öte yandan, Bilgen ile Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan’ın karşılıklı zeybek oynaması da yarışmaya damga vurdu. Ayhan’ın, kadın yetiştiricilerin önemine dikkat çekerek “Keşke, dünyaya kadınlar hakim olsa ve dünya biz erkeklerin elinden kurtulsa, ne mutlu, ne mesut yaşarız” sözleri büyük alkış aldı.
Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ise Kuşadası’nın turizm ile ön plana çıkmasına karşın bölgedeki tüm tarım ve hayvancılık merkezlerine düzenlenen fuarla ev sahipliği yaptığına dikkat çekerek, GL Platform’a katkıları nedeniyle teşekkür etti. GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan ise Türkiye’nin hayvan potansiyelinin giderek artması için tanıtımın dışında üreticinin tüketiciyle buluşmasına da olanak sağladıklarını belirerek, “Aydın ve Kuşadası fuarına sahip çıktı” dedi.
Fuarda damızlık düveler de açık artırmayla satışa sunuldu
Simental kategorisinde birinciliği Tunay Desti’nin "Akçaovalı" isimli sığırı alırken, Ergün Çiftçi’nin "Herkül" ve Yener Demir’in de "Demir" isimli sığırları ise ikinci ve üçüncü oldu. Montofon kategorisinde ise Cemal Aytimur’un “Özel” isimli sığırı birinci oldu. İkinciliği Ulaş Gümüş’ün “Cesur” isimli sığırı aldı. Şarole kategorisinde ise birinciliği Halil İbrahim’in “Çiftçi” isimli sığırı aldı. Şenol Dönmez’in “Kral” ve Mustafa Düzenli’nin “Kayserili” isimli sığırı ise üçüncü oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.