Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beşiktaş’ta Her Yer Çiçek Açacak

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali, 6 Mayıs Cuma günü saat 10:00’da The Plaza Otel’in önünden Barış Korteji ile başlıyor.Beşiktaş’ta her yer çiçekle donatılacak. Bütün park ve bahçeler,...

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2016 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2016 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali, 6 Mayıs Cuma günü saat 10:00’da The Plaza Otel’in önünden Barış Korteji ile başlıyor.
Beşiktaş’ta her yer çiçekle donatılacak. Bütün park ve bahçeler, binalar, yollar çiçek açacak. Türkiye’nin ve dünyanın en büyük çiçek festivali olacak olan organizasyon ayrıca dünyada bir ilke imza atacak. Kamusal alan ilk kez bambaşka bir kavram kazanacak. Cuma günü yapılacak Barış Kortejine çiçek çocuklar, 120 çocuktan oluşan dev çocuk bandosu, 20 okuldan kendi çiçeklerini yetiştiren öğrenciler katılacak. Kortejde çiçek çocukların yanı sıra rengarenk çiçekle süslenmiş araçlar, özel tasarlanmış dev uğur böcekleri ikonu, rengarenk objeler ile gerçekleştirilecek. Barış Kortejine Beşiktaş Belediye Başkanı Avukat Murat Hazinedar, büyükelçiler, sanatçılar ve binlerce vatandaş katılacak. Akşam saat 19:30’da Zuhal Olcay çiçeklerle süslenmiş Ortaköy Yetimhanesinde konser verecek.
İstanbul’un buluşma noktası Beşiktaş, Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivaline ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 6-15 Mayıs tarihlerinde bu yıl ilki gerçekleştirilecek festivalin İstanbul için yeni bir marka proje olması ve ilerleyen yıllarda sürekli hale getirilmesi hedefleniyor. Beşiktaş’taki tüm parklar, meydanlar ve sokakları içine alarak gerçekleştirilecek festivalin teması Beşiktaş’ta Barışmak olarak belirlendi. Ulusal ve uluslararası farklı bahçe tasarımcısı, sanatçı, mimar, kentsel tasarımcıların tasarladığı projeler Beşiktaş’ın çeşitli noktalarından tüm dünyaya barışmak için seslenecek.
FESTİVAL BİNLERCE KİŞİNİN KATILACAĞI KORTEJLE BAŞLAYACAK
Festival, 6 Mayıs Cuma günü saat 10.00’da Barış Kortejinin geçişiyle başlayacak. Rengarenk çiçekle süslenmiş araçlar, çiçek çocuklar ve rengarenk objelerden oluşan Barış Korteji The Plaza Otel önünden hareket ederek Yahya Kemal Parkına gidecek ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın katılımıyla festivalin açılışı gerçekleştirilecek.
Festival süresince çiçek pazarı, satış, yeme-içme ve oturma alanlarının bulunacağı pazar yerleri, proje fikirleri, sergiler, defileler, hurda arabalar üzerinde çiçek uygulamaları, sokak sanatları uygulamaları ve daha birçok uygulama gerçekleştirilecek. Beşiktaş Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivalinin ikonu ise Uğur Böcekleri. Festival için özel olarak tasarlanan Uğur Böcekleri, Beşiktaş’ın çeşitli noktalarında sergilenecek.
TERK EDİLMİŞ BİNALAR ÇİÇEK AÇTI
Festival Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek olmasının yanı sıra kamusal alanı özgürleştirmesi açısından önem taşıyor. Beşiktaş’ın tüm bilinen alanları, cadde ve çıkmaz sokakları, trafoları, oyun parkları, sanat galerilerinde gerçekleştirilecek uygulamaların yanında terk edilmiş bina uygulamaları yer alıyor.
Ortaköy’de kullanılmayan yetimhane binası ulusal ve uluslararası sanatçılar tarafından çeşitli uygulamalarla festivale dahil edilerek ziyaretçilere açılacak. Kamusal alanların kullanılacağı festivalde kent kültürüne katkı sağlanacak.
Uluslararası Gösteri Bahçelerinde sanatçılar barışmak temalı tasarımlarıyla dünyaya seslenirken, Sektörel Bahçeler de ulusal ve uluslararası bahçe, botanik ve yan sanayi firmaları kendi ürünlerini tanıtıp satışını gerçekleştirme imkanı bulacak.
Beşiktaş Belediyesi ev sahipliğinde, sivil toplum kuruluşları, uluslararası temsilcilik ve konsolosluklar, ilçe ve büyükşehir belediyeleri, üniversiteler ve çeşitli alanlarda ulusal ve uluslararası tasarımcıların ve kar amacı gütmeyen kuruluşların katkılarıyla gerçekleştirilecek festivali, baharı coşkuyla karşılamak isteyen İstanbullular ücretsiz olarak ziyaret edebilecek.
FESTİVALİN AKŞAMINDA ZUHAL OLCAY RÜZGARI ESECEK
Ortaköy Yetimhane sanatçıların katılımıyla renklenecek. Cuma günü saat 19:30’da çiçeklerle süslenmiş yetimhane binasında Zuhal Olcay bir konser verecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.