Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beşiktaş Belediyesi’nden 19 Mayıs Yürüyüşü

Beşiktaş Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına “Bağımsızlık İçin İlk Adım Yürüyüşü” ile başladı. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Atatürk’ün Bandırma Vapuru’na bindiği...

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2016 21:28
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2016 21:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Beşiktaş Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına “Bağımsızlık İçin İlk Adım Yürüyüşü” ile başladı. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Atatürk’ün Bandırma Vapuru’na bindiği yerde denize çelenk bıraktı.
Beşiktaş Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamındaki kutlamalarına bugün Akaretler’den milli mücadele için ilk adımın atıldığı Barbaros Meydanı’na bir yürüyüş düzenleyerek başladı. Akaretler’den başlayıp bandolar, davul zurnalar ve çocuk korosu eşliğinde binlerce kişinin katıldığı yürüyüş, 97 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a gitmek üzere bindiği Bandırma Vapuru’nun kalktığı noktaya kadar sürdü. Kalabalığın coşkusuna Beşiktaş Çarşı esnafı ve Beşiktaş taraftarları da eşlik etti. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Bandırma Vapuru’nun kalktığı yerde denize bir çelenk bıraktı.
Denize çelenk bırakılmasının ardından basın mensuplarına açıklama yapan Murat Hazinedar, “16 Mayıs 1919, hiç şüphesiz Beşiktaş için, İstanbul için kırılma tarihi. Çünkü Kurtuluş Savaşı’na dair bir iradenin aslında başlangıç tarihi. Beşiktaş’ımızın aslında bu tarihimizde çok önemli bir yeri var; çünkü Aziz Atatürk’ün bu milli mücadeleye ilk adımı attığı yer Beşiktaş. Biz de bunu simgeleyen, sadece ritüel olarak değil, içerik olarak da çok anlamlı ve değerli olan bu tarihi önce çıkaran, tabii hiç şüphesiz Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın başlangıcı olarak gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla Beşiktaş’tan İstanbul’a, İstanbul’dan Türkiye’ye verdiğimiz özgürlükçü sosyal demokrasiye dair mesajların aslında önemli ayaklarından bir tanesi” dedi.
Katılımdan memnun olduğunu vurgulayan Hazinedar, “Her geçen gün büyüyor tabii, bu önemli bir tarih. Önemli bir kırılma tarihi. Dünyadaki emperyal gelişmelere dair önemli bir dönüm noktası. Dolayısıyla aslında Türkiye’de her kesim, iktidarından muhalefetine, bunu biliyor. Ama günlük siyasi menfaatler ve maalesef hedeflere kurban oluyor. Bu, Türk ulusunun, bu topraklarda yaşayan herkesin sıkıca sarılması gereken dönüm noktalarından birisi olan tarihi ifade ediyor. Biz de buna bütün yurttaşlarımızla destek veriyoruz. Ben bu yoğun katılım nedeniyle bütün yurttaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Yürüyüşe katılan vatandaşlardan Ayten Nalcı ise, “Türkiye’nin en mutlu günlerinden birini yaşıyoruz. Ulu Önder Atatürk’ümüzün gençliğimize armağan ettiği bir gündür. Onun için çok mutluyum. Ne mutlu Türküm diyene” diye konuştu.
Kutlamalar, denize çelenk bırakılmasıyla son bulan yürüyüşün ardından belgesel gösterimi ve şiir dinletileriyle devam etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.