Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beşiktaş Belediyesi Ücretsiz Eczane Açtı

Beşiktaş Belediyesi, ihtiyaç sahiplerinin reçetesiyle birlikte ücretsiz ilaç alabileceği Halk Eczanesini hizmete açtı.Sağlık alanında birçok hizmeti yürüten Beşiktaş Belediyesi, ücretsiz Halk Eczanesi açtı. Beşiktaş Belediyesi Sağlık...

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Beşiktaş Belediyesi, ihtiyaç sahiplerinin reçetesiyle birlikte ücretsiz ilaç alabileceği Halk Eczanesini hizmete açtı.
Sağlık alanında birçok hizmeti yürüten Beşiktaş Belediyesi, ücretsiz Halk Eczanesi açtı. Beşiktaş Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü yönetiminde Ortaköy Dereboyu Caddesinde hizmete giren eczanenin açılışını Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Merve Öztopaloğlu Küçükel ve Sağlık İşleri Müdürü Yadigar Baylan yaptı.
Açılışın ardından Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, eczanenin ilk müşterisine ilacını temin etti, ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Halk Eczanesinin sağlık hizmetlerinin tamamlayıcı bir unsuru olduğunu ifade eden Hazinedar, şöyle konuştu: “Ücretsiz sağlık hizmeti sunuyoruz. Biz belediye olarak sosyal hizmetlerle Türkiye’ye önder olmuş bir belediyeyiz. Yaşlıları evlerinde denetliyoruz. Beşiktaş çok yaşlısı olan bir semt. Gittikçe yaşlılarımız artıyor. Hepimiz yaşlanıyoruz. Yaşlılara kendi evlerinde bakım hizmeti yapıyoruz. Bütün bu sağlık hizmetlerinin tamamlayıcısı olarak da ücretsiz ilaç temini sağlıyoruz. Ama sosyal güvencesi olmayan yurttaşlarımıza. İlaç kullanma kültürünün zayıf olduğu ülkemizde çok sayıda birikmiş ilacımız var. Beşiktaş başta olmak üzere İstanbul’dan bize kullanmadıkları ilaçları ulaştıran yurttaşlarımız, ellerindeki ilaçları kamu kaynaklarını daha verimli kullanmak açısından bir katkı sunmuş oluyor ve ücretsiz ilaç temini gerçekleştiriyoruz. Ardından da herhangi bir katkı payı olmadan ücretsiz belediye olarak bir hastane projemiz var. Bu projeyi inşallah bu sene gerçekleştireceğiz. Sağlıkla ilgili her hizmeti veren tam teşekküllü bir hastaneyi halk eczanesinin ardından hizmete sunacağız ve yine herhangi bir ücret talep etmeyeceğiz.”
YURTTAŞLAR HİZMETTEN MEMNUN
Hizmete giren eczaneden ilaç alan ilk vatandaş olan Cemalettin Dağılır da oldukça memnun olduğunu söyledi. İhtiyaç sahiplerinin rahatça ilaç alabileceğini kaydeden Dağılır, “Kan şekerime baktırmıştım. İlaca ihtiyacım oldu doktor bana reçete yazıp verdi. Ondan sonra buraya geldim. Hizmet için çok memnunum herkes rahatça ilacını alabilecek” dedi.
İLAÇ ALABİLMEK İÇİN REÇETE ŞARTI
Beşiktaş Belediyesi tarafından sağlık kuruluşlarından kullanılmamış ilaçların toplanması ile oluşturulan Halk Eczanesi, israf olacak ilaçları ihtiyaç sahipleri ile ücretsiz olarak buluşturmayı hedefliyor. Sağlık güvencesi olmayan, fakir, kimsesiz ve sokaklarda yaşayan vatandaşlar ile devlet güvencesinde mülteci olarak yaşayanlar durumlarını evrak veya sistem üzerinden belgelerini gösterdikten sonra Halk Eczanesinden ücretsiz olarak faydalanabilecek. Ücretsiz verilen ilaçlar için doktordan onaylı reçetenin olması gerekiyor. Vatandaşlar ayrıca eczaneden ilaç kullanımı ile ilgili her türlü danışmanlık hizmetini alabilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.