Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BESDER’den kalifiye personel sorununu bitirecek hamle

Kentin ilk ve tek sektör derneği olma özelliği taşıyan Bursa Estetik Sektörü Çalışanları Derneği (BESDER), mesleki altyapı eğitimleri ve kalifiye personel istihdamı konusunda projeler üretmeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2019 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2019 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BESDER’den kalifiye personel sorununu bitirecek hamle

Bursa’nın güzellik ve estetik sektöründeki tek derneği olan BESDER, Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Faik Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Çıraklık Eğitim Merkezi ile işbirliği protokolleri imzaladı. Sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye personel sıkıntısını doğrudan kaynağından çözmek isteyen BESDER, mesleki eğitimlerin verildiği liseler ve çıraklık eğitim merkezleri ile işbirliği protokolleri imzalıyor. Gerçekleştirilen işbirlikleri ile mezun olacak gençler ile kalifiye personel arayan firmalar bir araya getirilecek.

İŞVEREN İLE İŞ ARAYAN ORTAK HAVUZDA BULUŞACAK

Sektördeki en büyük sorunlardan birinin kalifiye personel eksikliği olduğunu dile getiren BESDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülin Çifçi, gerçekleştirilen işbirliği protokolleri sayesinde hem işverenin hem de iş arayanın sorununu doğrudan çözüme kavuşturacak bir proje geliştirdiklerinin altını çizdi. Her geçen gün büyüyen bir sektör içerisinde yer aldıklarına işaret eden Çifçi; “Estetik ve güzellik alanında hizmet veren firma sayısı gün geçtikçe artıyor. İşverenler bu alanda çalışacak kalifiye personel bulmakta zorluk çekiyor. Bizler de meslek liseleri ve çıraklık eğitim merkezleri ile gerçekleştirdiğimiz bu protokoller sayesinde mezun olan gençlerimize doğrudan istihdam imkânı oluşturacak bir altyapıyı hazırlamış oluyoruz. Bizlere destek veren tüm meslek lisesi yöneticilerine, dernek üyesi firmalarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Dernek Başkanı Çifçi, işbirliği protokolleri kapsamında oluşturulacak istihdam havuzunda iş arayan personel ile işveren firmalar buluşturacaklarını kaydetti. Çifçi, yapılan protokoller sonucunda şimdiden onlarca firma ve kalifiye personelin irtibata geçirildiğini açıkladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.