Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Beş Yaşındaki Mihraç Azmiyle Hayata Tutundu

Trafik kazasının ardından felç olup yatağa bağımlı yaşayan küçük Mihraç, azmi, ailesinin ve fizyoterapistlerin desteğiyle yeniden hayata tutundu.İzmirli Mihraç Dinçel, 3 yaşındayken trafik kazası geçirdi. Bornova’daki caddede karşıdan...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 10:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Trafik kazasının ardından felç olup yatağa bağımlı yaşayan küçük Mihraç, azmi, ailesinin ve fizyoterapistlerin desteğiyle yeniden hayata tutundu.
İzmirli Mihraç Dinçel, 3 yaşındayken trafik kazası geçirdi. Bornova’daki caddede karşıdan karşıya geçmek isterken kendisine motosiklet çarpan küçük Mihraç, kaza sonrası kaldırıldığı hastanede üç gün yaşam ünitesine bağlı kaldı. Bir süre yoğun bakımda kalan Mihraç, hastanedeki tedavisinin ardından eve gönderildi. Ancak boynunu dik tutamayan Mihraç, felç olmuştu. Yürüyemeyen, boynunu dik tutamayan hatta bir yönden diğer yöne dönemeyen Mihraç, Bayraklı’daki Tolga Özel Eğitim Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezinde fizik tedaviye başladı. Bir yılı aşkın süre tedaviye giden 5 yaşındaki Mihraç, azmi, ailesinin, merkez yetkililerinin ve fizyoterapistlerin çabası ile yeniden hayata tutundu. Mihraç, bir yılın ardından yataktan kurtularak yürümeye ve yardımsız kendi işlerini yapabilmeye başladı.
DEĞİŞİMİ GÖRENLER ŞAŞIRDI
Düzenli olarak fizik tedavilerine katılan Mihraç’ın anneannesi Leyla Kuza (45), Mihraç’ın bu sevindirici değişimi için çok çaba sarf ettiklerini dile getirerek şöyle konuştu:
"Mihraç çok ağır bir kaza atlattı. Fizik tedaviye ilk başladığımız zamanlarda, merkeze kucakta getiriyorduk. Asla vazgeçmedik. Ben de tedavilere katıldım. Fizyoterapistlerin ev ödevi olarak verdiği egzersizleri evde torunumla birlikte yaptık. Ailecek ilgilendik, ona destek olduk. Kendisi de çok azimli davrandı. Bu sayede bugünkü durumuna ulaştı. Şimdi her işini kendi yapabiliyor. Bundan 1 sene önce Mihraç’ın bu kadar çok değişim göstereceğini kimse düşünemezdi. Değişimi gören akrabalar ve komşular şaşırıyor. Ama biz inandık ve tedaviyi hiç bırakmadık. Aynı sorunu yaşayan insanların mutlaka fizik tedaviye gelmelerini öneriyorum."
EV AKTİVİTELERİ TEDAVİYİ HIZLANDIRDI
Tolga Özel Eğitim Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi kurucusu Burak Çubuk, minik Mihraç’ın tedavisine ilişkin şöyle dedi:
"Mihraç merkezimize başladığında ellerini koordineli bir şekilde kullanamıyordu. Denge ve koordinasyonunda ciddi bir zayıflık vardı. Daha sonraki çalışmalarımızda zamanla desteksiz oturmaya, desteksiz diz üstünde durmaya ve ardından desteksiz yürümeye başladı. Ev aktivitelerinin de bize ciddi faydası oldu. Eve verdiğimiz egzersiz düzenli uygulandığında tedavi etkisini daha hızlı gösterdi. Mihraç hızlı bir şekilde fonksiyonel kapasitesini artırdı. Şuanda bağımsız olarak yürüyebiliyor, engellerden geçebiliyor."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.