Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BES Antalya’dan Ücret Adaletsizliği Eylemi

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Antalya Şubesi ’Maliye Bakanlığı’nda ücret adaletsizliğine son’ diyerek basın açıklaması yaptı.‘Emeğimize ve onurumuza sahip çıkıyor, eşitlik ve adalet istiyoruz’ pankartı açan Büro Emekçileri...

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2016 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2016 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büro Emekçileri Sendikası (BES) Antalya Şubesi ’Maliye Bakanlığı’nda ücret adaletsizliğine son’ diyerek basın açıklaması yaptı.
‘Emeğimize ve onurumuza sahip çıkıyor, eşitlik ve adalet istiyoruz’ pankartı açan Büro Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi üyeleri, ’Maliye Bakanlığı’nda ücret adaletsizliğine son, maliye emekçilerine eşitlik ve adalet’ talebiyle, Antalya Vergi Dairesi önünde basın açıklaması yaptı.
Maliye emekçileri, ‘Maliye Bakanlığı’nda Merkez Taşra Ayrımına Hayır’, ‘Eşit İşe Eşit Ücret’, ‘Bireysel Emeklilik Dayatmacasına Hayır’, ‘Vergide Adalet İstiyoruz", "Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz" sloganları attı.
Büro Emekçileri Sendikası (BES) Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Devrim Mol Uysal, yıllardır sorunlarını Maliye Bakanlığı’na iletmelerine rağmen bir sonuç alamadıklarını kaydetti.
Uysal, "Haklılığımızı tescil eden yetkililer, taleplerimizin gereğini yapmak yerine, maliye emekçilerini bölen, eşitsiz ve adaletsiz uygulamalarda ısrarcı oldular. Maliye emekçileri arasında huzursuzluğun kaynağı olan ücret adaletsizliğinin altına imza atan Maliye Bakanlığı, ortaya koyduğu pilot uygulamalarla maliye emekçilerini canından bezdiren uygulamalarda da ısrarcı davranmaya bugüne kadar devam etmiştir. Hem gelir hem de gider birimlerinde maliye emekçilerini uzman-memur, kurum içi uzman-yeterlilikle uzman olanlar, eski-yeni memur ve merkez-taşra gibi ayrımlara tabi tutarak böl-parçala-yönet taktiğinin en başarılı örneklerinden birisini ortaya koymuştur" dedi.
’’EŞİTLİK VE ADALET TALEPLERİ KARŞILANMALIDIR’’
Eşitlik ve adalet talebini bir kez daha gündeme getirdiklerini aktaran Uysal, “Gelir uzmanlarını merkez taşra olarak ayrıma tabi tutup, ücret adaletsizliği oluşturan zihniyeti kabul etmiyor, ek gösterge adaletsizliğinin giderilmesini istiyoruz. Gelir ve gider ayrımını ortadan kaldıracak şekilde maliye hizmetleri sınıfı oluşturularak, maliye emekçilerinin eşitlik ve adalet talepleri karşılanmalıdır. Siyasi iktidarı ve Maliye Bakanlığı’nı taleplerimiz için adım atmaya çağırıyoruz” diye konuştu.
Bir süre daha slogan atan maliye emekçileri sessizce dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.