Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bernanke, 2008 Krizini Anlattı

Yüzyılın en önemli ekonomik olaylarından biri olan ’2008 Mortgage Krizi’ sırasında ABD Merkez Bankası Başkanı olan Ben Bernanke’nin, hayatını ve kriz yıllarını anlattığı kitabı ’Karar Alma Cesareti’ satışa çıktı.Yüzyılın...

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2016 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2016 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yüzyılın en önemli ekonomik olaylarından biri olan ’2008 Mortgage Krizi’ sırasında ABD Merkez Bankası Başkanı olan Ben Bernanke’nin, hayatını ve kriz yıllarını anlattığı kitabı ’Karar Alma Cesareti’ satışa çıktı.
Yüzyılın en önemli ekonomik olaylarından biri olan ’2008 Mortgage Krizi’ sırasında ABD Merkez Bankası Başkanı olan Ben Bernanke’nin, hayatını ve kriz yıllarını anlattığı kitabı Türkçe ismi ’Karar Alma Cesareti’ ile Destek Yatırım Menkul Değerler sponsorluğunda satışa çıktı. Ben Bernanke’nin çocukluğundan başlayarak, eğitim ve aile hayatını, evliliğini, FED’in başına nasıl geçtiğini, konut krizinin nasıl patladığını ve krizle nasıl mücadele ettiğini ayrıntılarıyla anlattığı kitapta, dönemin finans sistemine ve Amerikan halkının krizle hayatının nasıl değiştiğine dair önemli detaylara yer veriliyor. Kitapta, Bernanke’nin hayatından kesitleri yansıtan fotoğraflar da yer alıyor.
Bernanke’nin, dönemin ABD Başkanı George Bush ve ondan görevi devralan mevcut Başkan Barack Obama, kongre üyeleri, Wall Street yöneticileri ve Amerikalı kararalıcılar hakkındaki görüşlerini anlattığı belirtilen kitapta, FED’in Lehman Brothers’ı neden kurtarmaması gerektiği, AIG, Fannie Mae ve Freddie Mac gibi kuruluşlarla ilgili kararların nasıl alındığına ilişkin de notların yer aldığı aktarıldı.
Kitabın lansmanı 11 Haziran Cumartesi günü düzenlenecek ’İstanbul Finans ve Yatırım Zirvesi’nde gerçekleştirilecek. Zirveye Türkiye’nin önde gelen ekonomistleri Prof. Dr. Kerem Alkin, Prof. Dr. Emre Alkin, Ahmet Mergen ve Ali Ağaoğlu gibi isimler katılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.