Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Berat Tunakan: Biz Büyük Bir Aileyiz

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (BALKANTÜRKSİAD) düzenlediği 21’inci Sinerji Toplantısı ve geleneksel iftar yemeği Bursa’nın önemli iş insanları ve siyasilerini bir araya getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2019 23:33
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2019 23:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Berat Tunakan: Biz Büyük Bir Aileyiz

Programda konuşan BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan, “BALKANTÜRKSİAD kurulduğu günden bu yana Bursa’nın en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri oldu. Bizler büyük bir aileyiz ve bu ailenin bir parçası olmaktan onur duyuyoruz” dedi.

BALKANTÜRKSİAD’ın Almira Hotel’de gerçekleştirilen 21’inci Sinerji Toplantısı ve geleneksel iftar yemeğinin konuğu 23. Dönem Bursa Milletvekili, İmam-Hatip Ali Kul oldu. Toplantıya AK Parti Bursa Milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç ve Atilla Ödünç, CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın ve Prof. Dr. Yüksel Özkan, Bursa Vali Vekili Ergun Güngör, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Bulgaristan Bursa Konsolosu Veselin Bozhilov, Bulgaristan Bursa Ticari Ataşesi Aleksandar Aleksandrov, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçarslan, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Balkantürk Eğitim Vakfı (BEV) Başkan Yardımcısı Aytuğ Onur, Bursa Ticaret Borsası Meclis Başkan Vekili İsmail Aslım ile çok sayıda kamu kurum ve STK temsilcisi ile birlikte BALKANTÜRKSİAD üyeleri katıldı.

Mart ayında düzenlenen olağan genel kurulun ardından BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu’nun faaliyetlerinin anlatıldığı sinevizyon gösterisinin ardından bir selamlama konuşması yapan BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan, “41 iş insanın özverili çalışmalarıyla kurulan BALKANTÜRKSİAD, kurulduğu günden bu yana Bursa’nın en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri oldu. 400’ü aşkın üyeye sahip olan BALKANTÜRKSİAD ailemiz, büyük bir aile ve her birimiz bu ailenin bir parçası olmaktan onur duyuyoruz” dedi.

Sivil toplum kuruluşlarının toplum için önemine dikkat çeken Tunakan, “Göreve geldiğimiz günden bu yana diğer STK’lar ile sıkı ilişkiler içinde olmaya gayret gösterdik. Çünkü biliyoruz ki ancak birlik ve beraberlik içinde, ortak akıl çerçevesinde Bursa’ya faydalı olabiliriz” diye konuştu.

Yurtdışı Ekonomi Zirveleri devam ediyor

BALKANTÜRKSİAD’ın gelecek dönemdeki projelerine de değinen Tunakan, “Geçtiğimiz yıl tüm üyelerimizin katkılarıyla BALKANTÜRKEVİ’mizi tamamladık. Gelecek dönemdeki en önemli hedeflerimizden biri de BALKANTÜRK Parkımızı tamamlamak. Bunun yanı sıra yurtdışında ekonomik temaslarımıza devam edeceğiz. 30 Ağustos – 3 Eylül tarihleri arasında Avusturya ve Çekya’da geleneksel Ekonomi Zirvemize ve 9 – 12 Ekim tarihlerinde de BTSO ile birlikte Zagreb’te gerçekleştireceğimiz Hırvatistan İş Programına katılıyoruz. Yoğun bir dönemin ardından aynı tempoyla önümüzdeki aylarda da çalışmaya devam edeceğiz. Bundan mutluyuz çünkü Bursa, Türkiye ve bütün Balkanlar her zaman hizmetin en iyisine layıktır. Bizler de bunun için çalışıyoruz” ifadelerine kullandı.

“Gücümüzü gençliğe harcamalıyız”

Sonrasında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi, BALKANTÜRKSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve BEV Başkan Yardımcısı Aytuğ Onur da, “Balkan aileleri arasındaki güçlü ve kopmaz bağlar, BALKANTÜRKSİAD’ın böyle önemli bir dernek olmasına olanak veriyor. Bizler bu güçle, geleceğimiz olan gençlerimize de yatırım yapıyoruz. Çünkü ekonomi ve eğitim ayrı düşünülemez. İnovatif düşüncenin yaygınlaşması için katma değerli üretime önem vermeli ve gençlerimizi bu şekilde yetiştirmeliyiz” dedi.

BEV olarak hedeflerinin gelecek nesilleri yetiştirmek olduklarını söyleyen Onur, “Kurulduktan kısa bir süre sonra kurumsallığımızı tamamladık ve hizmetlerimizi genişlettik. Artık mezunlarımızı da çıkarmaya başladık ve bu bizi çok mutlu ediyor. Bizler, ihtiyacı olan çocuklarımızı kendi çocuklarımızdan ayırmadan düşünüyor ve onların geleceğine faydalı olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunda BALKANTÜRKSİAD ailesinin de katkıları ve desteği çok fazla” şeklinde konuştu.

“BALKANTÜRKSİAD her gün çıtayı daha fazla yükseltiyor”

BALKANTÜRKSİAD’ın sadece Bursa’da değil, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde ve yurtdışında da önemli işlere imza attığına değinen Bursa Vali Vekili Ergun Güngör ise, “BALKANTÜRKSİAD her gün çıtayı daha fazla yükseltiyor. Ekonomiye değer katan ve istihdam sağlayan BALKANTÜRKSİAD üyelerinin, Bursa’nın en büyük sanayi şehirleri arasında yer almasında da önemli bir rolü var” diye konuştu.

Siyasilerden BALKANTÜRKSİAD’a övgü

BALKANTÜRKSİAD’ın Bursa’daki en başarılı derneklerden biri olduğunu ifade eden CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın da, “Bugün buradaki birlik ve beraberlik BALKANTÜRKSİAD’ın ne kadar büyük ve güçlü bir aile olduğunun göstergesidir. Ramazanın maneviyatını bu aile birlikte yaşamaktan mutluluk duyuyorum. Bu vesileyle, 19 Mayıs’ta Atatürk’ün Samsun’a çıkmasıyla başlayan Milli Mücadelemizin 100’üncü yılını da kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Programda kısa bir selamlama konuşması yapan CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan da, “Türkiye ekonomisine değer katan başta BALKANTÜRKSİAD üyesi iş adamları olmak üzere tüm işadamlarını kutluyorum” şeklinde konuştu.

BALKANTÜRKSİAD üyesi olmaktan büyük mutluluk ve onur duyduğunu belirten AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç ise, “İş insanlarımızın hepsi Bursa’ya ve Türkiye’ye fayda sağlamak, ekonomik gelişmesine katkı koymak ve istihdam artırmak için özveriyle çalışıyor. Siyasiler olarak bizler de elimizden geldiğince işadamlarımızın yanında olmaya, onların önlerini açacak destek ve teşvikleri sağlamaya çalışıyoruz.” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç de, “Bizi bu topraklara bağlayan çok sayıda milli ve manevi ortak değerimiz var. Biz de bu değerleri ve maneviyatı hem STK’lar ile iftarlarda, hem de vatandaşlarımızın sofrasında paylaşıyoruz. Türkiye her zaman mazlum ülkelerin yanında olmuş, onlara yardım elini uzatmıştır. Bu bilinçle hareket ederek 17 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Balkan ülkelerinin her zaman yanında olduk ve kardeşlik bağlarımızı daha da güçlendirecek adımlar attık. Daha güçlü Türkiye demek, daha güçlü Balkanlar demektir” diye konuştu.

“İstihdam sağlayan tüm iş adamlarımızdan Allah razı olsun”

BALKANTÜRKSİAD’ın 21’inci Sinerji Toplantısının konuk konuşmacısı olan 23. Dönem Bursa Milletvekili, İmam-Hatip Ali Kul da yaptığı konuşmada, “İstihdam sağlayan tüm iş adamlarımızdan Allah razı olsun. İnsan ne yapacaksa bu dünyada, kendisi yapacak. Kendi ellerinizle yaptıklarınızdan sorumlusunuz. Demokrasi denilen olay İslam’ın özünde var. Allah insana özgür irade vermiş, dilediği gibi yaşamakta serbest bırakmış ancak, zerre kadar sevap işlediyseniz bunun ödülünü alacak, zerre kadar günah işlediyseniz bunun cezasını çekeceksiniz. Bunun için oturup düşünmeli, yaptıklarımızı tartmalıyız” dedi.

Her insanın Allah’ın bir mucizesi olduğunu söyleyen Kul, “Özü sağlam, sözü sağlam kişiler olalım; birbirimizi sevelim, sayalım, birbirimizin hakkına, hukukuna saygılı bireyler olalım. Her karışı şehit kanıyla sulanan bu güzel ülkemizi, gelecek nesillere de aynı şekilde teslim etmek için hep birlikte çalışalım” diye konuştu.

Konuşmaların ardından geceye sponsor olan Uludağ İçecek, İnaner Tekstil, Zenke Otomatik Kapı Sistemleri firmalarına plaket takdim edildi. Gecede yeni üyelerin, üyelik berat töreni de yapıldı. BALKANTÜRKSİAD ailesine katılan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de üye olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan ve Yönetim Kuruluna teşekkürlerini sundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.