Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Beraber Yaşama Sırrını Açıklamak İlahiyat Fakültelerine Düşüyor"

Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Taşaltın, "YÖK yeniden yapılandırılmalı ve güçlendirilmeli. Devlet üniversiteleri kendilerini bilimsel çalışmalarla gündemde tutmalı, yürüyüş yapan akademisyen, molotof atan öğrenci profili...

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2016 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2016 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Beraber Yaşama Sırrını Açıklamak İlahiyat Fakültelerine Düşüyor"
Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Taşaltın, "YÖK yeniden yapılandırılmalı ve güçlendirilmeli. Devlet üniversiteleri kendilerini bilimsel çalışmalarla gündemde tutmalı, yürüyüş yapan akademisyen, molotof atan öğrenci profili ile bir yere ulaşamayız" dedi.
Taşaltın, gerek Harran Üniversitesi gerek Türkiye’deki üniversitelerin problemlerinin nasıl çözüleceğine ilişkin devamlı kafa yorduğunu belirterek şöyle konuştu:
"YÖK, 2013 yılında üniversitelerin yeniden yapılandırılmasıyla ilgili bir çalışma başlattı. Yeni bir YÖK kanunu yapılacaktı. Bizim üniversitenin hazırladığı tasarıya bir şeyler eklemek istedim. Fazla taraftar bulamadım. Ben kendim bir YÖK yasa tasarısı yaptım ve YÖK’ün ilgili birimlerine gönderdim. Bu tasarı üzerinde hâlâ çalışıyorum. Rektörlük seçiminde de çok açık oynadım. Şahsi bir menfaat ilişkisi bir örgüt bağlantısı gibi duygularla oy veren olmadı. Tek derdimiz üniversiteye hizmet etmektir. Herkesle görüştüm ve beraber ne yapabiliriz dedim. Bu üniversiteyi daha ileriye götürmek adına çalışıyorum. Bir bilim insanı olarak, temel gayesi bilim üretme olması gereken üniversitemizin hak ettiği noktalara gelmesi için bu yükün altına girdim."
Taşaltın, "Üniversiteniz Türkiye için ne ifade ediyor ve Türk bilim alanına yaptığı katkı nelerdir" sorusuna şöyle yanıt verdi:
"Harran Üniversitesi bölgesinde önemli bir boşluğu doldurma potansiyeline sahip. İki fakülte kritik öneme sahip. İlahiyat Fakültesi ve Ziraat Fakültesi. Diğer fakülteler ikinci öneme sahip demek değil. Örneğin Ziraat Fakültesi motor olursa Mühendislik Fakültesinin bölümlerini, biyoloji ve coğrafya bölümlerini beraberinde yükseltebilir. İlahiyat Fakültesi bölgede çözüm üretim merkezi olma potansiyeline sahip. Resmi kayıtlara göre 400 bin, gerçekte 600 bin Suriyeli Şanlıurfa’da yaşıyor. Bütün kışkırtmalara rağmen ciddi bir olay yok. Türk, Kürt, Arap asırlardır beraberce yaşıyor. Bu beraber yaşama sırrını dünyaya açıklamak başta İlahiyat Fakültesine düşüyor. Türkiye genelinde uyuşturucu kullanımı yayılıyor. Sosyolojik olarak Şanlıurfa’da hızla yayılması lazımdır. Terör örgütleri bu konuda aşırı çalışıyor. Fakat beklendiği gibi felaket olmuyor."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.