Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bem-Bir-Sen’den zabıtalar için farkındalık eylemi

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, “Halkımızla birlikte 1 hafta boyunca 24 saat değil, hiç olmazsa 1 saatliğine kavga için değil, huzur için gönüllü zabıta kampanyasını başlatarak sesimizi bir nebze de olsa kamuoyuna duyurmak istiyoruz”...

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2016 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2016 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, “Halkımızla birlikte 1 hafta boyunca 24 saat değil, hiç olmazsa 1 saatliğine kavga için değil, huzur için gönüllü zabıta kampanyasını başlatarak sesimizi bir nebze de olsa kamuoyuna duyurmak istiyoruz” dedi.
Memur-Sen konfederasyonuna bağlı Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, sendika üyeleri ve bir grup zabıta, Kızılay metro çarşısında “Kötü karakter değil zabıtayız. Bir dünya zabıta gönüllüsü” sloganıyla farkındalık eylemi yaptı. Turbay, grup adına yaptığı açıklamada, düzeni ve halkın sağlığını koruma yönünde emek veren zabıta teşkilatına yönelik son günlerde yoğun bir karalama kampanyası yürütüldüğünü söyleyerek “Kötü karakter değil zabıtayız- Bir dünya zabıta gönüllüsü” sloganıyla eylem planını hayata geçirmek için toplandıklarını belirtti. Turbay, “Bem-Bir-Sen ve tüm zabıta teşkilatları, ön yargıları bertaraf etmek, yaşanan olumsuzluklara ve mevzuat uygulamasından kaynaklanan boşluklara dikkat çekmek amacıyla vatandaşları Türkiye genelinde bugünden itibaren 1 hafta boyunca 1 saatliğine ‘Kötü karakter değil zabıtayız. Bir dünya zabıta gönüllüsü’ adı altında zabıtalarla ortak çalışmaya davet etmektedir” diye konuştu.
“Zabıta Teşkilatı, ne bir şiddetin, ne de bir kavganın tarafıdır. Sorunların bu yolla çözülmesinin tümüyle karşısındadır” diyen Turbay, “Bu sebeple halkımızla birlikte 1 hafta boyunca 24 saat değil, hiç olmazsa 1 saatliğine kavga için değil, huzur için gönüllü zabıta kampanyasını başlatarak sesimizi bir nebze de olsa kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Son olarak, Zabıta teşkilatımızın gerek disiplin anlayışı açısından, gerek hassasiyet ve titizlik noktasında, gerekse toplumsal konuda uzlaşma çalışmaları olsun toplumdaki asayişin ya da asayişsizliğin bertaraf edilmesi noktasında geçmişte olduğu gibi bundan sonra da daha akliselim hareket edeceğine olan inancımızla çalışmalarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Açıklamanın ardından Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Turbay, sendika üyeleri ve zabıtalar, metro esnafı ve vatandaşlara karanfil dağıttı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.