Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay FETÖ’nün eğitim kurumlarındaki yapılanmasını değerlendirdi

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Genel Başkanı Mürsel Turbay, FETÖ ‘nün eğitim kurumlarını sonuna kadar istismar ettiğini belirterek, “Çocuklarımızın beyinleri ve sonrasında kalpleri bu FETÖ yapısının...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2016 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2016 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Genel Başkanı Mürsel Turbay, FETÖ ‘nün eğitim kurumlarını sonuna kadar istismar ettiğini belirterek, “Çocuklarımızın beyinleri ve sonrasında kalpleri bu FETÖ yapısının kuşatmasından kurtarılmalı” dedi.
Ürdünlü meslektaşları ile bir araya gelen Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Genel Başkanı Mürsel Turbay, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Ürdün’den gelen meslektaşlarının onları yalnız bırakmadığını belirterek, Ürdün ve diğer Müslüman ülkelerin bu zor günde destek oldukları için memnun olduklarını dile getirdi.
Turbay, yaz tatili sürecinde yaşanan darbe girişimi ve terör olayları dolayısıyla çok kötü bir durumun tecrübe edildiğine dikkat çekerek, “Bugün tüm okullarımızda da 15 Temmuz darbe süreci dolayısıyla bir anma yapılacak. Dileğimiz odur ki çocuklarımızın tertemiz yürekleri hep ak ve pak halde kalsın. Atalarımızın bir sözü vardır malumunuz ‘yiğit düştüğü yerden kalkar’ diye aslında şu an için durumumuz tam olarak budur. Malumunuz yaşadığımız darbe süreçlerinin en kanlısı ve en vahşisi olan FETÖ darbesine giden süreçte bu yapı eğitim kurumlarını sonuna kadar istismar etmiştir” açıklamasında bulundu.
FETÖ yapılanmasının çocuklara sinsice uzattıkları elleriyle çocukları can evlerinden vurduklarına vurgu yapan Turbay, “Bugün bu yapının mensubu haline gelmiş hangi bireye sorarsanız sorun hepsinin orta noktası çocukları, eğitimleri ve okulları konusudur. İşte bu nedenle devletimizin eğitim alanında yeniden bir seferberliğe yönelmesini donanımından, insan kaynakları yapısına kadar milli ve manevi değerlerimizle barışık bir sistem örgüsüyle çocuklarımızın yürek fethine çıkılmasına davet ediyoruz. Bu yönde yapılan çalışmaları takdir ediyoruz, asla görmezden gelmiyoruz. Fakat bugün yaşadığımız acı tecrübeler dolaysıyla yeterli olmadığını düşünüyoruz. İstiyoruz ki okullar bilimsel ve teknik eğitim kurumları olmak gibi yavan bir tanımdan sıyrılsın Okullar hayat olsun istiyoruz. Bilim ve fen ilme dönüşsün, kalple buluşsun istiyoruz” diye konuştu.
Turbay, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşanılan en acı tecrübelerden birinin de millete bomba atan, uçak savarlarla kurşun sıkan helikopter ve uçak pilotlarının eğitimli ve donanımlı insanlar olduğunu belirterek, FETÖ’nün eğitimdeki yapılanmasına ilişikin “Hatta öyle ki, eğitim yatırımı ve donanımı sağlanan en zor alanlardandı. Bir pilotun yetişmesi yıllar alıyor ama gördük ki eğer sadece öğretim odaklı olarak mevzu temellendirilirse o pilot kendi ülkesine ve insanına kurşun sıkabiliyor bomba atabiliyor. İşte tam da bunu kastediyoruz. Eğitimde en büyük terörizm çocuklarımızın beyinleri ve sonrasında kalpleri bu FETÖ yapısının kuşatmasından kurtarılmalı ve yeni sistem bu ihtiyaç öngörüsüne göre dizayn edilmelidir. Çocuklarımızdan sevgi, ilgi ve merhameti esirgeyen bir eğitim sistemi ve insan kaynaklarını tercih etmiyoruz. Bu anlamda özellikle her türlü terör örgütü ile bağı ve bağlantısı olan öğretmenlerin süratle ve hiç bir mazerete mahal verilmeden görevden el çektirilmesini istiyoruz. Hiç bir surette yavrularımızın körpecik dimağlarının ve tertemiz kalplerinin bu şer odaklarının emel ve hedeflerince kirletilmesine müsaade edilmesin” dedi.
“Bu millet iradesine kasteden asker komutanlara 15 Temmuzda göğsünü siper ederek postasını koymuştur” diyen Turbay şunları kaydetti:
“Bu nedenle milli iradeye kastedecek davranışta bulunan asker komutan hangi cevabı almışsa vali komutan da aynı cevabı alacaktır. Bu millet kalbine dokunacak halk adamı istemektedir. Bu vesile ile rahmetli vali Yazıcı’yı da minnet ve şükranla anıyorum. Ülkemizde terörü destekleyen ve terör örgütüne karşı her türlü desteği sunan Belediyelere malumunuz üzere kayyum ataması yapıldı. Milletin iradesi kıymetlidir. Bunu emanet ettiği makamların, bu emanete hıyanet içinde olması ve bizatihi emanetin sahibini hedef alan katliamlar düzenlemesini asla kabul etmiyoruz. Gereği yapılmıştır ve bu yönde davranış sergileyen örneklerine de gereği yapılacaktır. Bu milletin evlatlarına karşı düzenlenen hain saldırılara sesleri cılız çıkanların ve hatta pozisyon alarak sonuç güdümlü açıklama yapan ülkelerin söz konusu kanlı terör örgütü PKK ya her türlü desteği sunan belediyeler ile ilgili süreçte gereğinin yapılması üzere beyan ettikleri açıklamaları da büyük bir talihsizlik olarak görüyor ve esefle kınıyoruz. İyi bilsinler ki Türkiye Cumhuriyeti veya herhangi bir şehri hiçbir ülkenin boyunduruğu altında değildir. Hele hele ABD’nin 53’ncü eyaleti hiç değildir.”
“Türkiye demokrasi konusunda tüm dünyaya büyük bir ders verdi”
Ürdün Kamu Hizmetleri Sendikası Genel Başkanı Khaled Abumarjoub ise yaşanan hain darbe girişimini kınadıklarını söyleyerek, "Bu darbeyi düzenleyen en büyük hainlerden biri Fethullah Gülen, Türk halkı kendi demokrasisini ve milli iradesini savunmak için sokağa çıktılar onları tebrik ediyoruz. Türkiye demokrasi konusunda tüm dünyaya büyük bir ders verdi” değerlendirmesinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.