Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediyenin jeotermal enerjili serası

Manisa’nın Salihli Belediyesi, jeotermal enerjinin kullanıldığı serada yetiştirdiği çiçek ve fidanları park ve bahçelere dikiyor.Jeotermal Isıtmalı Seracılık Projesi kapsamında Avrupa Birliği (AB) fonlarından sağlanan hibeyle 2005 yılında...

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2016 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2016 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Manisa’nın Salihli Belediyesi, jeotermal enerjinin kullanıldığı serada yetiştirdiği çiçek ve fidanları park ve bahçelere dikiyor.
Jeotermal Isıtmalı Seracılık Projesi kapsamında Avrupa Birliği (AB) fonlarından sağlanan hibeyle 2005 yılında kurulan Salihli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne ait Üretim Serası ve Ağaç Fidanlığı sayesinde belediyenin park ve bahçelerde kullandığı çiçek ve fidan ihtiyacı karşılanıyor. Jeotermal kaynağın ısısı kullanılarak üretim yapılan serada yılda ortalama 1 milyon 200 bin tane çiçek üretiliyor.
Salihli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Kurbani Burak Ataoğlu ile birlikte serada incelemelerde bulunan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, “Şu anda Salihli 27 kilometre alandan hizmet alanımız bin 320 kilometreye çıktı. 70 tane köy, 8 tane belde ilave oldu. Salihlimizde jeotermal enerjiyle ısıtılan ender seralardan bir tanesidir bu. Ortalama yılda 1 milyon 200 bin tane mevsimlik çiçek yetiştiriliyor. Salihli’nin tüm kurumlarını, mahallelerimizin hemen her yerini burada yetiştirdiğimiz çiçeklerle güzelleştiriyoruz. 20’ye yakın personel çalışıyor burada. Yaz ve kış mevsimlik çiçeklerin sürekli devir daimi yapılıyor. Kendi çıkardığımız, şehrin 7 bin 400 konutunu ısıttığımız jeotermal enerjiyi de burada örnek bir sera olsun diye yaptık. Bir seranın jeotermal enerjiyle nasıl yapılabildiğini burada gösterdik. Ağaç da yetiştiriyoruz. Hemen dış mekanda Salihli’nin değişik yerlerinde konuşlandırdığımız ağaçları da burada kendimiz yetiştiriyoruz. Dolayısıyla çok güzel, yeşil bir Salihli’yi bu merkezden yönetiyoruz” dedi.
Belediye ekonomisine katkı sağlıyor
Serada üretilen çiçek ve fidanların çevre belediye, kurumlar ve vatandaşlara da satıldığını ifade eden Kayda, bu sayede belediye bütçesine ekonomik bir gelir sağlandığını söyledi. Başkan Kayda, “Talep edildiğinde satıyoruz da. Çevre belediyelere de veriyoruz. Ekonomik gelir de elde ediyoruz. Hizmet vermek için çalıştırdığımız personelin giderlerinin bir kısmını da burada karşılamış oluyoruz. Vatandaşlara da burada satış söz konusu. Kurumlar da buradan fatura karşılığında kendi ihtiyaçlarını alabiliyorlar” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.