Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediye personeline madde bağımlılığı eğitimi

Bitlis’in Adilcevaz Belediyesi, personeline madde bağımlılığına karşı farkındalık eğitimi verdi.Adilcevaz Belediyesi tarafından verilen ‘madde bağımlılığı ve etkileri’ konulu eğitim, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü konferans...

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2017 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2017 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Belediye personeline madde bağımlılığı eğitimi

Bitlis’in Adilcevaz Belediyesi, personeline madde bağımlılığına karşı farkındalık eğitimi verdi.

Adilcevaz Belediyesi tarafından verilen ‘madde bağımlılığı ve etkileri’ konulu eğitim, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirildi. Eğitim, Bitlis Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünde görevli sosyal çalışmacı Muharrem Anlamaz tarafından verildi.

Bütün belediye personelinin katılım gösterdiği eğitime, madde bağımlılığının ne olduğu, bağımlı bireylere yaklaşım, koruyucu ve önleyici çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Bitlis Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünde görevli sosyal çalışmacı Muharrem Anlamaz, madde bağımlılığın tıbbi bir rahatsızlık olduğunu ifade ederek, “Sosyal anlamda çevremizde gördüğümüz madde kullanıcılarını toplumda farklı sınıflandırıyoruz, ama temelinde bir hastalıktır. Bağımlılık yapan bir maddenin ruhsal, fiziksel ya da sosyal problemlere rağmen alımına devam edilmesi, bırakma isteğine rağmen bırakılmaması, maddeyi alma isteğinin durdurulamamasıdır. Madde bağımlısı kişi, madde kullanımına ara verdiğinde psikolojik ve fiziki yoksunluk belirtileri yaşar. Unutmayın alışmak bir öğrenme işidir. İçmeye alışabildiyseniz, içmemeye de alışabilirsiniz. Bunun için kararlı olmak, sabırlı olmak gerekir, ancak en etkili çözüm ise hiç başlamamaktır” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.