Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediye Hizmetlerinde Bir İlk

Altınordu Belediyesi’nde vatandaşların vezne ödemeleri dışındaki tüm işleri Türkiye’de ilk kez uygulanan bir sistem sayesinde 2 saat içinde hallediliyor.Altınordu Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Evli tarafından iki yıldır üzerinde...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2016 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2016 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Belediye Hizmetlerinde Bir İlk
Altınordu Belediyesi’nde vatandaşların vezne ödemeleri dışındaki tüm işleri Türkiye’de ilk kez uygulanan bir sistem sayesinde 2 saat içinde hallediliyor.
Altınordu Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Evli tarafından iki yıldır üzerinde çalışılan ve bir ay önce uygulamaya konulan sistem sayesinde vatandaşlar, verdikleri dilekçe ve diğer işlerinin hangi aşamada olduğunu belediyeye gelmeden SMS yoluyla takip edebiliyor. Bu yöntemle zaman kaybının önüne geçilirken birimlerinde daha aktif çalışması sağlanıyor. Sisteme göre, belediye görevlisi, vatandaşın işini başvurudan iki saat içinde halletmesi gerekiyor. Bu süre içerisinde işin halledilip halledilmediğini sistem Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Evli’nin bilgisayarına sinyal, cep telefonuna SMS göndererek bilgilendiriyor. Başkan Yardımcısı Fatih Evli, belirlenen süre içerisinde vatandaşın işi çözüme kavuşturulmadığında devreye girerek yetkili birimleri uyarıyor.
VATANDAŞ DOSYASININ AKIBETİNİ CEP TELEFONUNDAN GÖREBİLİYOR
Sistem sayesinde hem Belediye hem vatandaşlar açısından bir rahatlama yaşandığını belirten Başkan Yardımcısı Fatih Evli, resmi kurumlarda vatandaşların verdiği dilekçe veya dosyanın nerede, hangi birimde ve hangi aşamada olduğunu bilmeyeceğini ve bu sebeple sürekli Belediyeye gidip gelmek zorunda kaldığına dikkat çekti.
Türkiye’de ilk kez uyguladıkları sistem sayesinde bunun önüne geçtiklerini belirten Başkan Yardımcısı Fatih Evli, “Vatandaşlarımız belediyeye geldiğinde direkt Beyaz Masa’ya başvuru yapıyor. Ruhsat veya bir başka işlem ne olursa olsun fark etmiyor. Vatandaşlar elinde dosya belediyede birim birim gezmiyor. Başvurusunu yaptıktan sonra cep telefonuna anında başvurusunun kabul olduğuna dair bilgi mesajı geliyor. İşlem sona erinceye kadar dosyasının hangi birimde hangi aşamada olduğunu dair cep telefonuna bilgilenme mesajı gönderiliyor. İşlem bittiğinde de kendisine mesaj atıp gelip dosyasını alması isteniliyor. İşlem devam ederken yine harç veya ödeme yapması gerekiyorsa mesajla bilgilendirilip ödeme yapması sağlanıyor” dedi.
Uygulamanın vatandaşlar tarafından memnunlukla karşılandığını da belirten Başkan Yardımcısı Evli, ”Bu sistemde elinde dosya kuyrukta beklemek yok. Vatandaşlarımız sistemden memnun. İşlemlerinin kısa sürede gezmeden, beklemeden çözüme kavuşuyor. Sadece Beyaz Masa’ya başvurduklarında kendilerine ikram edilen çayları içecek kadar zaman kayıpları oluyor” diye konuştu.
Başkan Yardımcısı Fatih Evli, söz konusu sistemin bir aydır uygulandığını da belirterek, “Bu bir ay içerisinde Belediyemize Beyaz Masa kanalıyla 3 bin 845 başvuru yapıldı. 2 bin 650 dosya çözüme kavuşturuldu. 496’sında evrak eksikliği olduğu vatandaşa bildirildi. 145 dosyanın diğer kurumlarla olan bürokratik yazışmaları bekleniyor. 48 dosyadaki talep ise programa alındı. Uygulama sistematik bir şekilde yürüyor” açıklamasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.