Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediye Başkanları basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy’de görev yapan yazılı ve görsel medya temsilcileri ile sabah kahvaltısında bir araya geldi.Düzenlenen kahvaltı programında kente...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2017 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2017 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Belediye Başkanları basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy’de görev yapan yazılı ve görsel medya temsilcileri ile sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Düzenlenen kahvaltı programında kente görev yapan yazılı ve görsel medya mensuplarının 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutlayan, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Belediye Başkanı Vahap Akay, Büyükşehir Belediyesi’nin ve Çerkezköy Belediyesi’nin şimdiye kadar yaptığı yatırımları anlatarak, kalan 15 aylık sürede yapılacak olan yatırımlar hakkında basın mensuplarına bilgiler verdiler.

21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü’nü kutladı

Çerkezköy’de görev yapan yazılı, görsel ve internet medyasının haberlerinden, eleştirilerinden memnun olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Çerkezköy’deki yazılı, görsel ve internet medyası hakaret etmeden, küçük düşürmeden, insan onurunu zedelemeden yayın yapıyorlar. Seviyeli eleştirilere, yol gösterici tenkit ve yorumlara her zaman açığız. Bu nedenle Çerkezköy’ün yazılı, görsel ve internet medyasına teşekkür ediyorum. 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Çerkezköy’e 142 Milyon TL’lik yatırım yapıldı

2014 Yerel seçimlerinin üzerinden tam 3.5 yıl geçtiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Bu 3.5 yılın ilk yılı hariç kalan kısmının dolu dolu ve verimli geçtiğini ve Büyükşehir Belediyesi’nin 3.5 yılda 1 milyar 250 milyon TL’lik yatırımın altına imza attığını ifade etti. İlk yılın büyükşehir Belediyesi’nin kurulması, sisteminin oturtulması, teşkilatlanma ile geçtiğine vurgu yapan Kadir Albayrak, daha sonra yatırım seferberliğinin başladığını, altyapı ve üst yapı yatırımlarına ağırlık verdiklerini belirterek, şu ana kadar Çerkezköy’e 142 milyon TL’lik yatırım yapıldığını, bunlardan bir bölümünün tamamlandığını, bir bölümünün ise devam ettiğini söyledi.

İçme suyu hattı yenilenecek

Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlara 2018 ve 2019 yıllarında da devam edeceğini, Çerkezköy’de Kent Park, Bağlık Viyadüğü gibi projelere başlanıp tamamlanacağını, devam eden Kültür Merkezi, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Kavak Dere Islah Projesi, Kızılpınar altyapı ve üstyapı çalışmalarının biteceğini belirten Albayrak, 2018’in ikinci yarısı veya 2019’un başında ise Çerkezköy İçme Suyu Hattı’nı komple değiştirmek için ilk kazmanın vurulacağını belirtti.

“Termik santrale karşı mücadelemiz devam edecek”

Kahvaltıda Kapaklı ile Çerkezköy arasına kurulması gündemde olan termik santrale dikkat çeken Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yapılması gündemde olan termik santralin Çerkezköy’e 3.5 kilometre uzakta olduğuna dikkat çekerek, “Bu bölgede şuanda 250 bin civarında insan yaşıyor. Termik santral tamamlana kadar bu bölgenin nüfusu 500 bine ulaşacak. Sadece 125 kilometrelik bir alana kül dökülecek. Kömür depolama sahası yapılacak. Buralardan çıkan toz ve curuf çevresini yaşanmaz hale getirir. Biz Çerkezköy Belediyesi, Kapaklı Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak termik santralin söz konusu alana yapılmaması için planlar itirazlarımızı yapacağız. Tüm yasal haklarımızı kullanacağız” ifadelerini kullandı.

Termik santral konusunda makam, mevki beklentisi ise sessiz kalanları eleştiren Belediye Başkanı Vahap Akay, “Susmak, bu noktada görüş beyan etmemek bir vebaldir. Sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcilerinin bu konuda ses vermesi lazım. Bu termik santral konusu bir siyasi partinin konusu değildir. Bu topraklarda yaşayan, nefes alan her canlıyı ilgilendiren hayati bir konudur” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.