Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belde halkı eşek ve katır sırtında su taşıyor

Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Suvarlı Beldesi’nde yaşanan su sıkıntısı vatandaşı çileden çıkardı. Eşek ve katır sırtlarında evlerine su çeken belde sakinleri sorunun çözülmesini istiyor.Sabahın erken saatlerinde eşek ve katırlarıyla...

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2016 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2016 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Suvarlı Beldesi’nde yaşanan su sıkıntısı vatandaşı çileden çıkardı. Eşek ve katır sırtlarında evlerine su çeken belde sakinleri sorunun çözülmesini istiyor.
Sabahın erken saatlerinde eşek ve katırlarıyla beraber su bidonlarını alan belde halkı beldeye 3 kilometre uzaklıktaki kaynaktan su taşıyor. Sıkıntının her yaz yaşandığını vurgulayan belde sakinlerinden İsa Oruç, “Vatandaşlar kendi imkanları ile yaklaşık 3 kilometre mesafeden hayvanlarla su çekiyor. Duş alamıyoruz, çöpler köye 150 metre uzağa dökülüyor. Çöpten çıkan yangınlar nedeni ile fıstık ağaçlarımız zarar görüyor. İlaçlama yapılmadığı için bit, pire, sivrisinekten geçilmiyor. Siyasetçilere derdimizi anlattık, hiçbiri ilgilenmedi. Beldemizde her seçim AK Partiye yüzde 90 oy veriyor. 2016 yılında bin 470 haneli 3 bin 500 nüfuslu bir beldede temel ihtiyaç olan sularımız akmıyor. Kırkgöz suyumuz vardı ardıl barajı yaptılar ve suyumuzu Araban belediyesine verdiler o günden belli beldenin yarısına su verilmiyor” dedi.
Belde sakinlerinden Vakas Çiftçi ise “Kalp ameliyatı oldum kalp kapakçıklarım değişti günde 5 defa eve su çekiyorum. Kırkgöz’deki dinamolarımız Besni belediyesine verildi. Yetkililer ise 2018 de çözülecek diyor, başka bir yetkili ise 2019 yılında su sıkıntısın çözüleceğini belirtiyor. Biz artık su taşımaktan sıkıldık her imkanımız var ama su bolluğu içerisinde yokluk çekiyoruz” şeklinde konuştu.
İddialara cevap veren Suvarlı Belde Belediye Başkanı Mehmet Korkmaz ise “Beldemizin 54 yıllık bir su problemi var. Vatandaşlarımızın yüzde 90’ına su veriyoruz ama yüzde 10’luk bölümüne su yetişmiyor. Bunun nedeni ise vatandaşların bostan ekmesi ağaç sulamaları yapması ile oluşuyor. Eski Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın aracılığı ile Erkenek su hattına Suvarlı Belediyesi de dahil edildi. Vatandaşlarımızın su sıkıntısından kurtulması için alt yapı çalışmalarımızı yaptık. Erkenek su hattının açılması ile birlikte vatandaşlarımız su sıkıntısından kurtulacak. Ayrıca vatandaşlarımızın su sorunu için de Belediye olarak temiz su tankeri siparişi verdik. Bir hafta içerisinde temiz su tankeri gelecek ve vatandaşlarımıza su verilecek” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.