Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Behçet Aysan şiirleriyle anıldı

Sivas Madımak katliamında hayatını kaybeden Şair Behçet Aysan, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezinde düzenlenen törenle anıldı.Ünlü şair Behçet Aysan ölümünün 23’üncü yılında Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde...

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2016 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2016 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sivas Madımak katliamında hayatını kaybeden Şair Behçet Aysan, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezinde düzenlenen törenle anıldı.
Ünlü şair Behçet Aysan ölümünün 23’üncü yılında Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde (ÇSM) düzenlenen törenle anıldı. 2 Temmuz 1993’te Madımak katliamında hayatını kaybeden Aysan’ın anmasında, aynı zamanda Çankaya Kent Konseyi Eğitim ve Kültür Başkanlığı görevini de yürüten kızı yazar Eren Aysan ev sahipliği yaptı.
Törende ilk sözü alan Çankaya Kent Konseyi Başkanı Tevfik Kızgınkaya, Madımak katliamını gerçekleştiren karanlığı, Behçet Aysan şiirlerini okuyarak, onun yazdıklarını kişiliğini, anılarını nesilden nesile anlatarak yok edebileceklerini söyledi.
Kızgınkaya’nın ardından kürsüye gelen Eren Aysan ilk olarak, babasının ölüm haberini aldığı günü ve sonrasında annesiyle yaşadıklarını anlattı. Daha sonra Sivas katliamı davası sürecindeki skandala değinen Aysan, "Sivas davası zaman aşımı kararını Anayasa Mahkemesi’ne taşıdık. Baktık ki Anayasa Mahkemesi üyesi, zamanında katliam sanıklarının avukatıydı" dedi.
“onca yıla rağmen için için yanıyor”
Katliamın gerçek katillerinin hala yakalanmadığını belirten Eren Aysan "Bir yangın düşünün aradan geçen onca yıla rağmen için için yanıyor, külü hâlâ savruluyor, dumanı tütüyor. Bu nedenle salt gerçekliğin rengi griye bakarken her gün Madımak Otelinin içten yandığını hissedebiliyorum. Üstelik bu ülkede öldürülmüş onca aydınların katilleri gibi Sivas katliamında da gerçek katiller, sorumlular yakalanamadı. Davalar düşürüldü, zaman aşımına takıldı kaldı" diye konuştu.
Gazeteci Işık Kansu’nun da katıldığı tören, Behçet Aysan’ın şiirlerinden bestelenen müzik dinletisi ile sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.