Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bediüzzaman Said Nursi, Küçükçekmece’de Anıldı

Küçükçekmece Belediyesi, Bediüzzaman Said Nursi’nin vefatının 56. yılı münasebetiyle Hayrat Vakfı ile ortaklaşa bir anma programı düzenledi.Bediüzzaman Said Nursi vefatının 56. yılında Küçükçekmece Belediyesi ve Hayrat Vakfı tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2016 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Küçükçekmece Belediyesi, Bediüzzaman Said Nursi’nin vefatının 56. yılı münasebetiyle Hayrat Vakfı ile ortaklaşa bir anma programı düzenledi.
Bediüzzaman Said Nursi vefatının 56. yılında Küçükçekmece Belediyesi ve Hayrat Vakfı tarafından düzenlenen programda anıldı. Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde gerçekleşen “ Kuran’a Adanan Ömür” isimli programa Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Hayrat Vakfı Başkanı Said Nuri Ertürk, Bediüzzaman’ın talebelerinden Hayrat Vakfı Başkan Yardımcısı Ahmet Semiz başta olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı.
“KURAN’A İRTİBATLA DÜNYA DEĞİŞİR”
Senegalli hoca Abdülwadûd Marega’nın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda söz alan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Kuran’a irtibatımızı artırarak aslında dünyanın nasıl değişebileceğini biliyoruz” diye konuştu.
“İSTANBUL’UN MANEVİ KALBİ BURADA ATIYOR”
Hayrat Vakfı Başkan Yardımcısı Ahmet Semiz ise kendilerine bu imkanı verdiği için Başkan Temel Karadeniz’e teşekkür ederek, “Bugün İstanbul’un manevi kalbi burada atıyor” dedi.
“KURAN’I HAYATINDA YAŞAMASIYLA DÜNYAYA ÖRNEK OLDU”
Bangladeşli Savap Derneği Başkanı Residüzzman da “Günümüzde aslında Kuran’a adanan ömürlere ihtiyacımız var. İnsanlara başarı ve ilerleme getirecek yalnızca Kuran’dır. Said Nursi de Kuran’ı hayatında yaşamasıyla dünyadaki insanlara rol model olmuştur” diye konuştu.
YABANCI GENÇLERİN KONUŞMASI DUYGULANDIRDI
Dünyanın dört bir yanından gelen gençlerin Bediüzzaman Said Nursi’yi anlatması ise duygu dolu anlar yaşattı. Sudan’dan Yunus Ahmed, Burkina Faso’ dan Said İlbodo, Kırgızistan’dan Hamza Talgatbek ve Malezya’dan Muhammed Hazwan Said Nursi’nin zor şartlar altında hayatını Kuran’a adamış bir üstat olduğunu söyledi. Ali Semerci de Said Nursi’ nin nasihatlerini katılımcılara aktararak, “Bana ızdırap veren…” başlıklı bir konuşma yaptı.
“İSLAM DÜNYASINDA DA BİRLİKE VE BERABERLİK OLMALI”
Hayrat Vakfı İstanbul Temsilcisi Hüseyin Yavuz, Said Nursi’nin meslek düsturlarından bahsederek, bunları ihlaslı olmak, takva sahibi olmak, enaniyeti terk etmek, vazifeyi ilahiye karışmamak olarak sıraladı. Kastamonu Üniversitesi Öğr. Üyesi Müniz Cuma ise üstadın yabancılarda olduğu gibi Müslümanlar arasında da birlik ve beraberlik olmasını istediğini söyledi.
Program sonunda ise Hayrat Vakfı Başkanı Said Nuri Ertürk programda emeği geçen herkese teşekkür ederek, kapanış duası gerçekleştirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.