Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bebeklerini kaybeden ailelerden Kalaycı’ya ziyaret

Bartın’da doğumlar esnasında yaşanan ağır yaralanmalar neticesinde, bebeklerini kaybeden aileler AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı’yı ziyaret etti.Turhan Kalaycı’nın makam odasında gerçekleşen ziyarette, kentte 30’un üzerinde...

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2018 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2018 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bebeklerini kaybeden ailelerden Kalaycı’ya ziyaret

Bartın’da doğumlar esnasında yaşanan ağır yaralanmalar neticesinde, bebeklerini kaybeden aileler AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı’yı ziyaret etti.

Turhan Kalaycı’nın makam odasında gerçekleşen ziyarette, kentte 30’un üzerinde doğumun mağdurlarını temsil eden bir heyet ve bu heyetle beraber doğum esnasında yaralanarak kol felci geçiren, annesi doğumda hayatını kaybeden çocuklar da hazır bulundu. Aileler ziyarette Kalaycı’ya, yaşadıkları sıkıntıları aktardı.

Bartın’da bebeği doğarken felç olan mağdurlardan biri olan Muhammet Karakök yaptığı açıklamada; “Bartın, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türkiye’nin en az doğum yapılan 7 ilinden biridir. Yine Bartın, yaklaşık 190 bin genel, 60 bin merkez nüfusuyla Türkiye’nin en küçük illerinden biridir.Bunlar devletimizin resmi belgelerinde de sabittir. Bu bebekler neden sahipsiz? Adli süreç ek sürelerle dosya hazırlanması bahanesiyle, bilirkişilerce itirazlarla yavaşlatılırken kaç can daha yanmalı" dedi.

Mağdur aileleri sıcak ve samimi duygularla karşılayan AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı ise ziyaret esnasında, Sağlık İl Müdürü Dursun Koç’la bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek ilgililer hakkında yapılan soruşturma ile ilgili bilgiler aldı. Kalaycı Koç’a soruşturmanın hızlandırılması ve en kısa zamanda mağduriyetlerin giderilmesi gerekliliğini ifade etti.

Kalaycı yaptığı açıklamada, “Bu tarz doğum olaylarının kabul edilebilir ölçülerde öngörülemeyen komplikasyonlar olduğu söylenmektedir. Fakat mağdur edildiğini iddia eden ailelerin sayısının bu denli fazla olması tüm dikkatleri çekmiştir. Tabi ki soruşturmalar tamamlanıp somut bir yargı kararı olmaksızın net bir şey konuşmak doğru olmaz. Olayların muhatabı olduğu söylenen sağlık personelleri ile ilgili Vali beyin soruşturma izni verdiğini öğrendik. Ayrıca toplumda huzurun tesisi için iddiaların akıbeti netleşinceye kadar başka canlar yanmasını bizlerde asla arzu etmeyiz. Bu sebeple Sayın valimizle şikâyetlerin odağındaki isimlere ilişkin, ailelerin ‘en kısa zamanda ihtiyadi tedbir kararı alınması’talebi ve bahsi geçenlerin de bu şikâyetlerin gölgesinde hizmet vermek suretiyle mağdur olmaması anlamında farklı bir şehirde görevlendirilmesi gibi seçenekleri görüşeceğiz. Bu konunun da ilimizdeki tüm konular gibi sonuna kadar takipçisi olacağız. Özellikle sağlık hususunda hepimiz çok titiziz. Bu anlamda üzerimize düşen her konuda gerekeni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz inşallah” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.