Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayrampaşa’da Uçurtma Şöleni Havadan Görüntülendi

Bayrampaşa Belediyesi tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen uçurtma şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Havadan görüntülenen şenliğe katılan aileler çocuklarıyla birlikte uçurtma uçurarak eğlenceli vakit geçirdi.Eski Bayrampaşa...

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2016 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2016 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bayrampaşa Belediyesi tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen uçurtma şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Havadan görüntülenen şenliğe katılan aileler çocuklarıyla birlikte uçurtma uçurarak eğlenceli vakit geçirdi.
Eski Bayrampaşa Cezaevi sahasında uçurtma şenliği düzenleyen Bayrampaşa Belediyesi, kentsel dönüşüm dolayısı ile atılacak temel atma töreni öncesinde yüzlerce Bayrampaşalı çocuğu uçurtma şenliğinde buluşturdu. Etkinliğe aileleriyle birlikte katılan çocuklar gönüllerince eğlenirken, çocukluk günlerine dönen aileleri de renkli bir gün geçirdi.
Bu yıl ikincisi düzenlenen uçurtma şenliğine katılan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner de alanı gezip ailelerle tek tek ilgilendi. Burada etkinliğe ilişkin açıklama yapan Aydıner, “Bayrampaşa’da yaşayan çocukların da benim küçüklüğümdeki gibi uçurtma uçurmalarını istedik. Maalesef beton yığını içerisinde parksız ve bahçesiz bir yerdeyiz. Geçen yıl başladığımız bu uçurtma şenliğini Bayrampaşa Eski Cezaevi alanında 10 bin uçurtmayı çocuklarımıza teslim ederek devam ettiriyoruz. Büyüdüklerinde derler, ‘belediye başkanı amcamız küçüklüğümüzde bize bu güzelliği yaşattı, kendilerine şükranlarımızı arz ederiz’" dedi.
“ONLAR UÇURTMALARI UÇURDUKÇA 5 YAŞINDAKİ HALİMİ HATIRLIYORUM”
Çocukların uçurtma sevinciyle beraber kendi çocukluğunu hatırladığını belirten Başkan Aydıner, “Onlar uçurtmaları uçurdukça 5 yaşındaki halimi hatırlıyorum. Bu kültürümüzü biz çocuklar vasıtası ile gelecek olan nesillere öğretmek zorundayız. Anlatırken heyecanlanıyorum çünkü çocuklar mutlu ve bana sarılıyorlar” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.