Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayrampaşa Belediyesi’nden Balkanlara Osmanlı Yürüyüşü

Balkanlar’da 11 yıldır iftar sofraları kuran Bayrampaşa Belediyesi’nin Bereket Konvoyu, düzenlenen törenle 12’nci defa Balkanlar’a doğru yola çıktı. Osmanlı yürüyüşünün canlandırıldığı törende, protokol üyeleri bereket konvoyunun...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balkanlar’da 11 yıldır iftar sofraları kuran Bayrampaşa Belediyesi’nin Bereket Konvoyu, düzenlenen törenle 12’nci defa Balkanlar’a doğru yola çıktı. Osmanlı yürüyüşünün canlandırıldığı törende, protokol üyeleri bereket konvoyunun el sallayarak uğurladı.
Bayrampaşa Belediyesi Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte ilçede yapacağı etkinliklerin yanı sıra Balkanlar’daki Osmanlı torunları içinde iftar programları hazırladı. Balkanlara yönelik 11 yıldan beridir düzenlenen Bereket Konvoyu’nun 12’incisi Eski Bayrampaşa Cezaevinin içinde düzenlenen törenle yola çıktı. Uğurlama törenine Ak Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ramazan ayı boyunca 9 farklı Balkan ülkesinin 18 farklı şehrinde iftar verecek Bereket Konvoyunun uğurlama töreni renkli görüntülere sahne oldu. Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri, hep birlikte barışı simgeleyen beyaz güvercin uçurdu. Mehteran takımı ve iki devenin arkasında ilçede yürüyüş yapan protokol üyeleri, daha sonra üç tırdan oluşan Bereket Konvoyunu el sallayarak Balkanlar’a doğru yolcu etti.
“BEREKET KONVOYU SADECE BALKANLARI DEĞİL, ADALETSİZLİK OLAN BÜTÜN HER YERİ KAPSIYOR”
Bereket Konvoyu uğurlama törenine katılarak konuşma yapan Ak Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, “Günümüzde tek dişi kalmış medeniyet canavarının dünyada sadece zulüm ve adaletsizlik zevk ettiği böyle bir günde, böyle bir çağda bugün yapılan bu projenin sadece İstanbul’u ve Balkanları kapsamıyor. Dünyada nerede bir adaletsizlik varsa, nerede bir zulüm varsa, bizim geçmişimizin, bizim değerlerimizin, bizim insanlarımızın duruşunun bir projesiyle karşı karşıyayız. Dolayısıyla ben bir İstanbullu olarak, İstanbul demenin merhamet olduğunu, şefkat olduğu, adalet olduğunu en güzel gösteren bir proje olduğu için ayrıca teşekkür ederim” dedi.
“AMACIMIZ KARDEŞLİĞİMİZİ GÖSTERİP, OSMANLI TORUNLARINI KUCAKLAMAKTIR”
Bereket Konvoyu uğurlama töreninde konuşma yapan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “11 yıldan beri Balkanlarda Bereket Konvoyu adı altında Bayrampaşa Belediyesi olarak bir projeyle Balkanlara gidiyoruz. Ramazan ayı boyunca Balkanların büyükşehirlerini dolanıyoruz. Şuanda on tane büyükşehir ve 20’e yakın ilçelerle beraber halkla buluşacağız. Türkiye Cumhuriyetinin sevgisini, dostluğunu, kardeşliğini bu muhteşem kültür projesinde onlarla beraber biraraya geliyoruz. İftar programlarında biz onlarla aynı sofrada buluşuyoruz ama derdimiz o değil. Bizim ve onların derdi yüzyıl önce oraları terk etmiş Osmanlı torunlarıyla biraraya gelmek ve onunla kucaklaşmak, onun gözünden akan iki damla yaşı gösterebilmek ve onu kucaklamayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Bereket konvoyu Ramazan Ayı boyunca balkan ülkelerinde kalarak, orada bulunan vatandaşları iftar sofrasında buluşturacak. İftar programları kapsamında çeşitli etkinlikleri de yapacak olan Bereket konvoyunun ilk durağı Bulgaristan’ın Cebel şehri olacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.