Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayramlaşma için geçişler 1 Haziran’da başlıyor

Ramazan Bayramı dolayısıyla Türkiye’den Suriye’ye geçişlerin 1 Haziran Perşembe günü başlayacağı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2017 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2017 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Ramazan Bayramı dolayısıyla Türkiye’den Suriye’ye geçişlerin 1 Haziran Perşembe günü başlayacağı bildirildi.

Valilik internet sitesinde, Ramazan Bayramı döneminde Cilvegözü Sınır Kapısı’nda uygulanacak giriş çıkış işlemleri ile alınacak güvenlik tedbirlerine ilişkin yapılan açıklamada, Suriye vatandaşlarının Türkiye’den Suriye’ye geçişleri ve Suriye’den Türkiye’ye dönüşlerinin pasaport, ön kayıt belgesi ve geçici koruma kimlik kartı/yabancı tanıtma kartı ile sağlanacağı, Suriye vatandaşı olmayanların bayram izniyle Suriye’ye çıkışlarına kesinlikle izin verilmeyeceği belirtildi.

Türkiye’den Suriye’ye geçişlerin 1 Haziran Perşembe günü başlayıp, 23 Haziran Cuma günü sona ereceği, belirtilen tarihlerde Türkiye kapısından sahaya alınma işlemlerinin 08.00 ile 12.00 saatleri arasında yapılacak ve sahaya alınanların tamamının işlemi bitirilinceye kadar çıkış işlemlerine devam edileceği kaydedildi.

Açıklamaya göre, 1-23 Haziran tarihleri arasında Suriye’den Türkiye’ye girişler saat 13.00 ile 16.00 saatleri arasında yapılacak. 24-27 Haziran arasında yolcu giriş çıkış işlemleri yapılmayacak. 28 Haziran Çarşamba günü yolcu giriş-çıkış işlemleri normal şekilde uygulanmaya başlanacak. 1-27 Haziran tarihleri arasında Türkiye’den aktarma alanına çıkış yapmak isteyen özel araçlar ile geçici plakalı araçlara müsaade edilmeyecek. 28 Haziran Çarşamba günü araç giriş-çıkış işlemleri normal şekilde uygulanmaya başlanacak. Bayram izinli çıkış yapan kişilerin Suriye’den Türkiye’ye dönüş işlemleri 3 Temmuz Pazartesi günü başlayacak ve Kurban Bayramı ile birleştirilerek 30 Eylül tarihine kadar devam edecek. Gerek görülmesi durumunda Mülki İdare Amiri tarafından bu süre uzatılabilecek veya kısaltılabilecek. 1-24 Haziran tarihleri arasında Gönüllü Geri Dönüş işlemleri saat 17.00’den sonra yapılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.