Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayram ve okulların açılması aynı aya gelince veliler perişan oldu

Bilecik’te, 2016-2017 eğitim öğretim yılının açılmasına sayılı günler kala okul kıyafetleri satan iş yerlerinde ve velilerde tatlı bir telaş başladı.Okula yeni başlayan öğrenciler veya yeni okul üniforması almak isteyenler, velileri...

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2016 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2016 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bayram ve okulların açılması aynı aya gelince veliler perişan oldu
Bilecik’te, 2016-2017 eğitim öğretim yılının açılmasına sayılı günler kala okul kıyafetleri satan iş yerlerinde ve velilerde tatlı bir telaş başladı.
Okula yeni başlayan öğrenciler veya yeni okul üniforması almak isteyenler, velileri ile birlikte kıyafet satılan yerlere gelmeye başladı. Kurban Bayramı ve okulların açılması aynı aya denk gelince veliler perişan oldular. Fiyatların, bir önceki yıla göre az da olsa arttığı, bir öğrencinin giyim masrafının en az 90-130 lira arasında olduğu belirtiliyor.
Bilecik merkezde yıllardan beridir okul üniforması ve giyim malzemeleri satan Nedret Tosun, şuan işlerinin hem bayram hem de okulların açılmasına sebebiyle yoğun olduğunu belirtti. Tosun, “Okulların açılmasından bir-iki hafta önce ve bir hafta sonra işlerin en yoğun olduğu zamanlardır. Geçen seneye oranlar fiyatlar biraz arttı ama biz fiyatlara bir zam yapmadık. Şuna bir öğrencinin baştan aşağı giyinmesi, ayakkabı, çorap, kemer gibi aksesuarlar hariç 90 TL ile 130 TL arasında değişiyor. Bu sene veliler biraz zorluk çektiler. Hem yaklaşan bayram hem de okullar için alışverişler biraz zorladı onları. Öğrenci sayısı fazla okulların önlük, üniforma satışları daha fazla oluyor ve bizler de ona göre tedarik ediyoruz. Okul çantalarında fiyatlarımız 30 TL 80 TL arasında değişiyor” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.