Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayram tatili uzadı, otobüs biletleri tükenme noktasına geldi

Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkarılmasıyla birlikte otobüs firmalarının yüzü güldü. Şimdiden otobüslerde doluluk oranları yüzde yüze yaklaştı.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2017 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2017 10:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkarılmasıyla birlikte otobüs firmalarının yüzü güldü. Şimdiden otobüslerde doluluk oranları yüzde yüze yaklaştı.

Kurban Bayramı tatilinin Bakanlar Kurulu kararıyla 10 güne çıkarılmasıyla Elazığ’da vatandaşların bilet talebinin artması otobüs firmalarını sevindirdi. Bazı vatandaşlar biletlerini otogara gelerek temin ederken, bazı vatandaşlar ise telefon veya internet yoluyla biletlerini şimdiden satın almaya başladı. Yoğunluktan dolayı biletleri tükenmek üzere olan firmalar ise ek seferler düzenleyerek vatandaşların il dışına çıkma talebini karşılamanın planını yapıyor.

Bayram tatilinin uzamasıyla işlerinde yoğunluk oluştuğunu belirten otobüs firmasında çalışan Mustafa Gülnaroğlu, “Bayram dolayısıyla bize gelen ve giden yolcularda talep var. Bizim de telefonlarla günümüz yoğun geçiyor. Şu anda işlerimizden memnunuz. Yolcu durumu olarak iyi durumdayız ve yolcu sayımızda artış var. Bayram tatilinin 10 gün olması ve Türk töresinde bireylerin bayramları ailesinin yanından geçirmesinden dolayı yoğunluk oluştu” dedi.

Hareketli bir sezon yaşadıklarını dile getiren otobüs firma yetkilisi Yüksel Yüce ise, “Bayramlar gelince yoğunluk artıyor ama şu anda bize büyükşehirlerden yolcu daha fazla geliyor. Bizden büyükşehirlere gidiş pek fazla olmuyor ama bayramlarda hemşehrilerimiz ilimize geliyor. Bayram dönüşünde de biz buradan götürüyoruz. Bayramlar gelince ek servisler kaldırmak gerekiyor” şeklinde konuştu.

Bayram tatilinin 10 güne çıkmasının işlerinde hareketliliğe neden olduğunu aktaran otobüs firma yetkilisi Rıdvan Gezen ise, geçmişe oranla işlerinin daha iyi olduğunu söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.