Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayram öncesi gıda denetiminde kimi esnafa ceza, kimi esnafa tebrik

Sincan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla ilçe genelinde gıda denetimlerini arttırdı. Gerçekleştirilen denetimlerde kimi işletmelere ceza uygulanırken kimi işletmeler de tebrik edildi.Sincan Belediyesi,...

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2016 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2016 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sincan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla ilçe genelinde gıda denetimlerini arttırdı. Gerçekleştirilen denetimlerde kimi işletmelere ceza uygulanırken kimi işletmeler de tebrik edildi.
Sincan Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesinde tatlı, pasta ve şekerleme imalathaneleri ile satış yerlerini denetledi. Zabıta ekipleri, hijyen kurallarına uymayan, sağlıksız üretim yapan bazı iş yerleri hakkında cezai işlem uyguladı.
Kimine ceza, kimine takdir
Ramazan ayı süresince halkın en fazla tüketim yaptığı ana gıda maddeleri arasında yer alan tatlı üretiminin yapıldığı imalathanelerde yoğunlaştırılan denetim çalışmalarında, Sincan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, işletme sahiplerine gerekli uyarıları yaparken, kurallara uygun hareket etmedikleri belirlenen işletmelere de cezai işlem uyguladı. Yapılan denetimlerde, açıkta gıda ürünü satan işletmeler ile hijyen kurallarına uymayan işletmelere para cezası uygulandı. İlçede halk sağlığını tehdit edecek hiçbir gıda maddesinin üretim ve satışına müsamaha göstermeyen zabıta ekipleri, sağlıklı şartlarda hizmet veren esnaflara da tek tek teşekkür etti.
Pişirilmeden ve soyulmadan satışa sunulan gıda maddelerinin açıkta satılmasının yasak olduğunu belirten Sincan Belediyesi Zabıta Amiri Enis Sertan Şenses, bu ürünlerin kapalı paslanmaz çelik kutularda saklanması gerektiğini belirtti. Bu kurala uymayan iş yerlerine gerekli uyarılar yapılarak 219 TL para cezası kesildi. Diğer yandan, ürünlerin üzerinde fiyat etiketi olmayan iş yerlerine de uyarılar yapıldı.
Tespit edilen ihlaller mobil uygulama ile merkeze gönderildi
Zabıta ekipleri, iş yerleri ve imalathanelerde gerçekleştirilen denetlemelerde tespit edilen ihlallere ilişkin fotoğraf ve videoları mobil uygulama ile anında merkeze iletti. Zabıta ekipleri ayrıca, denetimin yapıldığı iş yerleri ve imalathanelerde, hijyen kurallarına aykırı bir durumun tespit edilmesi halinde, iş yerine ait raporunu hazırlayarak merkeze gönderdi. Bilgisayar Mühendisi Hüseyin Candan, zabıta ekiplerinin denetim sırasında gönderdikleri fotoğraf ve videoların merkezden online olarak harita üzerinden takip edildiğini ve böylece veri akışı ile karar alma sürecinin hızlandığını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.