Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayram namazında Fatih Camii doldu taştı

Bayram namazı kılmak isteyen vatandaşlar sabahın erken saatlerinde Fatih Cami’ne akın etti. Vatandaşlar çıkışta Fatih Belediyesi tarafından ikram edilen kahvaltılıklarla Ramazan sonrası ilk kahvaltılarını yaptı.Sabahın erken saatlerinden...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2016 09:34
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2016 09:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bayram namazı kılmak isteyen vatandaşlar sabahın erken saatlerinde Fatih Cami’ne akın etti. Vatandaşlar çıkışta Fatih Belediyesi tarafından ikram edilen kahvaltılıklarla Ramazan sonrası ilk kahvaltılarını yaptı.
Sabahın erken saatlerinden itibaren saf tutan vatandaşlar, bayram namazı öncesinde yapılan vaazı dinledi. Namaz vaktinin gelmesiyle birlikte caminin içini ve avlusunu dolduran vatandaşlar namaza durdu. Namazın ardından tekbirler getirildi. Hutbenin ardından ise dua eden vatandaşlar, cami çıkışı birbirleriyle bayramlaştı. Sonrasında ise vatandaşlar Fatih Belediyesi tarafından cami bahçesinde organize edilen kahvaltıda bir araya geldi. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de cami çıkışı kahvaltıya katılarak vatandaşlarla bayramlaştı.
“Fatih Camii’nde geleneksel bayram sabahını yaşıyoruz”
Tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutladığını belirten Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Fatih Camii’nde geleneksel bayram sabahını yaşıyoruz. Ramazan Bayramı namazından hemen sonra gördüğünüz gibi insanlarımızla kahvaltı yapıyoruz. Bayramlaşmayı da hemen namazdan sonraki kahvaltıdan sonra veya kahvaltıdan önce böyle bir imkanımız oluyor. Amaç da zaten namazdan hemen sonra insanların toplanmasını, hasbihal etmesini, bayramlaşmasını sağlayabilmek. Bu sene biraz yağmur yağdı ama yine de buna rağmen gördüğünüz gibi Fatih Camii’nin önü tam bir İstanbul’da bayram havası var. Elhamdülillah, binlerce şükür ediyoruz. Bayrama kavuştuk, Ramazanı bitirdik. Mevlam Ramazanı iyi değerlendirenlerden eylesin. Ve, ülkemizi, İslam alemini de sıkıntılarından kurtarsın” diye konuştu.
EK-HK-Y)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.