Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Batman’da fırıncıların zorlu mesaisi

Batman’ın Gercüş ilçesinde 200-250 santigrat dereceyi bulan sıcakta çalışan fırıncılar oruç tutmaktan vazgeçmiyor. İlçede ekmek ve pide ustaları, fırının karşısında zor koşullara rağmen hem oruçlarını tutup hem de işlerini yapıyor.Gercüş’te...

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2018 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2018 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Batman’da fırıncıların zorlu mesaisi

Batman’ın Gercüş ilçesinde 200-250 santigrat dereceyi bulan sıcakta çalışan fırıncılar oruç tutmaktan vazgeçmiyor. İlçede ekmek ve pide ustaları, fırının karşısında zor koşullara rağmen hem oruçlarını tutup hem de işlerini yapıyor.

Gercüş’te fırıncılar, Ramazan ayında ekmek pişirmek için 200-250 santigrat dereceyi bulan sıcakta zorlu bir mesai yapıyor. Sıcağa rağmen hem işlerini hem de ibadetlerini aksatmayan fırıncılar, yemek konusunda değil ancak zaman zaman su konusunda zorlandıklarını belirtti. Fırıncı Musa Gülşen, zor olmasına rağmen oruçlarını aksatmadıklarını kaydederek, geçen yıllara göre havaların serin olmasının da kendileri için avantaj olduğunu ifade etti.

Masum Gülşen isimli fırıncı ise, fırın sıcaklığının bazen 300 dereceyi bile aştığını anlatarak, "Kapalı alan olduğundan dolayı daha çok zorlanıyor insan. Ramazan ayından önce günde 7 ila 8 litre su içtiğim oluyordu. Çok zahmetli bir iş. Ter içinde kalıyoruz ve çok susuyoruz. Ama buna rağmen çalışmaya ve halkımıza ekmek çıkarmaya devam ediyoruz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.