Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Batman’da Fırıncıların İlginç Serinleme Yöntemi

Meteorolojinin hava sıcaklığını 45 derece olarak belirlediği ancak hissedilen hava sıcaklığının 50 derecenin üzerinde olduğu Batman’da fırıncılar serinlemenin ilginç bir yolunu buldu. Sıcak havanın ve fırın ısısının bunalttığı...

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2016 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2016 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Meteorolojinin hava sıcaklığını 45 derece olarak belirlediği ancak hissedilen hava sıcaklığının 50 derecenin üzerinde olduğu Batman’da fırıncılar serinlemenin ilginç bir yolunu buldu. Sıcak havanın ve fırın ısısının bunalttığı fırın çalışanları Ramazan ayının da etkisiyle artan sıcaklardan kurtulmak için önce hortumla kafalarına su tutuyor, ardından derin dondurucu dolabına girerek serinliyor.
Fatih Mahallesi’nde faaliyet gösteren Nur Bereket isimli ekmek fırınında ateşin karşısında ekmek pişiren işçiler, belli aralıklarla önce dışarıda hortumla kafalarına su tutarak serinliyor, ardından derin dondurucuya girerek serinlemeye çalışıyor. Hava sıcaklığının 45 dereceyi bulduğu kentte, fırının sıcaklığı da eklenince oldukça zorlandıklarını kaydeden fırıncı ustası Selahattin Aslan, "20 yıldır ekmek yaparak çocuklarıma bakıyorum. Ramazan ayının gelmesiyle beraber serinlemek için bu yönteme başvuruyorum. Oruçluyum Allah’a şükür sıcak da olsa orucumu da tutarak işime devam ediyorum. Serinlemek için her 10 dakikada bir önce dışarıda hortumla başıma su tutuyorum, ardından derin dondurucuya girerek 5 dakika kalıyorum. Buna mecburum çünkü ekmek parası kazanıyorum bu yöntemi yapmasam sıcaktan boğulurum” dedi.
“GÜNDE 2 BİN EKMEK PİŞİRİYORUZ”
Ramazan ayında ortalama bin 500 ile 2 bin arasında ekmek pişirdiğini söyleyen iş yeri sahibi Ramazan Akkoyun ise, “Bugün hava sıcaklığı 45 derece, fırın sıcaklığı da eklenince dayanılmaz bir hal alıyor. İşçiler serinlemek için bu yola başvurmuş, işçiler çok zor şartlarda çalışıyor” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.