Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BATISİAD İftar Bereketini Gümülcine’de Yaşadı…

Batı Trakya Yönetici, Sanayici ve İş Adamları Derneği (BATISİAD) Ramazan ayının bereketini Batı Trakya’da Gümülcine’de yaşayan soydaşlarıyla paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2019 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2019 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BATISİAD İftar Bereketini Gümülcine’de Yaşadı…

BATISİAD’ın sponsor olduğu ve Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) ile Gümülcine Seçilmiş Müftülüğünün birlikte organize ettiği iftar yemeğine Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, BATISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Er ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Milletvekilleri Mustafa Mustafa ve İlhan Ahmet, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Yassıköy Belediye Başkanı Ahmet Kadı, Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti Başkan Yardımcısı Tarkan Murtaza ve Meclis üyeleri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Birlik ve beraberlik mesajı

İftar programında bir selamlama konuşması yapan GTGB Yönetim Kurulu Başkanı Necat Ahmet, iftar yemeğinin düzenlenmesinde destekleri olan BATISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Er ve üyelere teşekkürlerini sundu. Ahmet, “1500’ü aşkın soydaşımızla beraber, sıcak bir ortamda iftar bereketini yaşamak bizleri çok mutlu etti. Sizin gösterdiğiniz bu ilgi bizi bu noktaya getirdi. Bu ilgi ve güçle kendi dilimizi, kültürümüzü, geleneklerimizi korumaya çalışıyoruz. Bunu yaparken de Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü ile birlikte hareket ediyoruz. Onlar da bizim dinimizi koruyor” dedi.

“Önemli işlere imza atacağız”

Batı Trakya Gümülcineli soydaşlarıyla iftar sofrasında olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen BATISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Er de, 2’incisini düzenledikleri iftarları geleneksel hale getirmek istediklerini ifade etti. Er, “Buradan zamanla göç eden ve Bursa’da ikamet eden, iş yapan, istihdam sağlayan çok sayıda iş adamımız var. Bizler de Türkiye ve Bursa ekonomisine değer katan Batı Trakyalı iş insanlarını tek çatıda toplamak arzusuyla BATISİAD’ı kurduk ve 3 yıldan beri Bursa’da faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Umuyoruz ki gelecek dönemde BATISİAD daha da büyüyerek hem Bursa’da hem de Batı Trakya’da önemli işlere imza atacak” diye konuştu.

Programda kısa bir selamlama konuşması yapan Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ise iftarın düzenlenmesinde katkısı olan BATISİAD’a teşekkür ederek, gelecek yıllarda da aynı coşku, birlik ve beraberlikle birlikte olmak istediklerini sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.