Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başsavcılık’tan "Fetö/pdy" Açıklaması

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı, gözaltına alınan 8 şüphelinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiğini açıkladı.Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya...

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2016 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2016 18:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı, gözaltına alınan 8 şüphelinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiğini açıkladı.
Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, Başsavcılık tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik KOM ekiplerince yapılan operasyonda gözaltına alınan 19 şüpheliden 8’i gece saatlerinde tutuklanarak ceza evine gönderildi. Gözaltına alınan şüpheliler, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, dini inanç ve duyguları istismar suretiyle nitelikli dolandırıcılık, Türkiye Cumhuriyetini hukuken ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, terörizmin finansmanının önlenmesi hakkında kanun’a muhalefet, resmi belgede sahtecilik" suçlarından tutuklanma talebi ile Zonguldak Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.
Başsavcılıkça yapılan açıklamada, 11 şüpheli hakkında ise "yurtdışına çıkış yasağı" ve "belirli yerlere imza atma yükümlüğünü " kapsayan adli kontrol kararı verildiği kaydedildi. Öte yandan kayyım atanan maden ocağında işçilerin eylem yaptığı da hatırlatılarak şu ifadelere yer verildi:
"Ayrıca, PDY/Fethullahçı Terör Örgütüne yönelik operasyonlar kapsamında terör örgütüne finansal destek sağladığı konusunda delil elde edilen şirkete usulüne uygun olarak Zonguldak Sulh Ceza Hakimliğince 6 Mayıs 2016 tarihinde Kayyım ataması yapılmıştır. Hal böyle iken, eylem yapmakta olan işçilerin çok daha öncesine dayalı olduğu anlaşılan ve yapılan kayyım ataması ile hiçbir ilgisi olmayan alacaklarını alamadıkları gerekçesiyle kendilerini madene kapattıkları görülmüştür. Soruşturma halen çok yönlü olarak devam etmekte olup, sür’atle sonuçlandırılması konusunda gerekli hassasiyet gösterilmektedir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.