Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başpehlivan Recep Kara’nın ailesinin galibiyet gururu

Edirne’de düzenlenen 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin final maçında rakibi Mehmet Yeşilyeşil’i yenerek Başpehlivan olan Recep Kara’nın Samsun’daki baba ocağında ailesi büyük sevinç yaşadı.655. Tarihi Kırkpınar Yağlı...

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2016 21:18
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2016 21:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başpehlivan Recep Kara’nın ailesinin galibiyet gururu
Edirne’de düzenlenen 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin final maçında rakibi Mehmet Yeşilyeşil’i yenerek Başpehlivan olan Recep Kara’nın Samsun’daki baba ocağında ailesi büyük sevinç yaşadı.
655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı Ordu Ünyeli Recep Kara oldu. Karadeniz-Antalya finalinde, rakibi Mehmet Yeşil Yeşil’i yenen Recep Kara, 2016 yılında altın kemerin sahibi oldu.
Kırkpınar şampiyonu olmak için kıyasıya mücadele eden başpehlivanlardan 2004, 2007-2008 yılları birincisi Recep Kara, rakibi 2009-2010 yılları birincisi Mehmet Yeşil Yeşil’i yenerek, altın kemerin bu yıl ki sahibi oldu. Kara, böylece 2009 yılında altın kemeri alma şansını kaybettiği Yeşil Yeşil’den rövanşını alarak 4. kez Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı oldu.
Kara, Kırkpınar’da güreşirken Samsun’daki baba ocağında da heyecanlı bir bekleyiş vardı. Canik ilçesi Gaziosmanpaşa Mahallesinde baba ocağındaki Annesi Melek Kara (54), Eşi Tuğba Kara (30), çocukları Muhammet Emin Kara (11), Beyza Kara (9) ve akrabaları televizyon başındaki final karşılaşmasını izlerken heyecan duydular.
Oğlu Recep Kara’nın final müsabakasını izlerken çok heyecanlandığını beliren Anne Melek Kara, “Oğlumun şampiyonluklarına alışkınım ama final maçını izlerken çok heyecanlandım. Şampiyon olduktan sonra ise çok duygulandım. Allah böyle bir gururu herkese yaşatsın. Oğlum şampiyon olduğu için çok gururluyum” dedi.
Başpehlivan Kara’nın kızı Beyza ise babasının kazandığı 4. şampiyonluktan dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.
Recep Kara’nın oğlu Muhammet Emin Kara da babasının final maçını kazanmasının ardından gözyaşlarını tutamadığını ve büyük bir sevinç yaşadığını söyledi. Emin Kara, babası gibi yağlı güreşçi olup olmama konusundaki kararı ise babasının vereceğini sözlerine ekledi.
Kara ailesi, konuşmaların ardından Başpehlivan Kara’nın kazandığı Kırkpınar Başpehlivanlığı kupaları ve madalyaları ile objektiflere gurur pozu verdiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.