Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkent’te mezarlıklara yoğun ziyaret

Başkent’te arife günü vatandaşlar kaybettikleri yakınlarını ziyaret etmek için mezarlıklara akın etti.Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından temizlik ve bakımları yapılan güvenlik, trafik, ulaşım gibi konularda da vatandaşlara kesintisiz...

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2016 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2016 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkent’te arife günü vatandaşlar kaybettikleri yakınlarını ziyaret etmek için mezarlıklara akın etti.
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından temizlik ve bakımları yapılan güvenlik, trafik, ulaşım gibi konularda da vatandaşlara kesintisiz hizmet sağlanan Cebeci Asri, Karşıyaka, Ortaköy, Gölbaşı, Cimşit ve Bağlum mezarlıkları, arife günü yoğun ziyaretçi akınına uğrarken, her bayram olduğu gibi Ankaralılar kaybettikleri yakınlarının mezarları başında dua ederek diktikleri çiçekleri suladı. 400 bine yaklaşan mezar sayısı ile Türkiye’nin de en büyük mezarlıklarından biri olan Karşıyaka Mezarlığı, sabah saatlerinden itibaren ziyaretçi akınına uğradı.
Başkent’teki mezarlıklar arasında en yoğun ziyaretçisi olan Karşıyaka Mezarlığı’nda arife günü Ankaralılar sabah saatlerinden itibaren mezarlığa giriş yapmak için araçlarıyla uzun kuyruklar oluşturdu. Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve trafik polislerinin yönlendirmesiyle araçları olan vatandaşlar yakınlarının mezarlarına ulaşırken, EGO otobüsleri de mezarlık içinde gün boyu ring yaparak vatandaşların ulaşımını sağladı.
Kabirler Mebis’te
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yoğun ziyaretçi akınına uğrayan Karşıyaka Mezarlığı’nda 1, 3 ve 4. kapıların araç trafiğine kapalı olduğunu 2. kapıdan yaşlı ve engellilerin araçları ile mezarlığa giriş yapabildiğini, 5. ve 6. kapılardan ise her zaman araçlı girişlerin sağlandığını hatırlattı.
Ziyaretçiler, Karşıyaka, Cebeci, Sincan mezarlıklarının girişlerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin öncüsü olduğu Mezarlık Bilgi Sistemi’nde (MEBİS) yer alan kiosklar sayesinde yakınlarının bulunduğu mezarı ve en kısa yolu harita çıktısı alarak kolaylıkla bulabiliyor.
Her yıl olduğu gibi mezarlıklarda Bayram süresince hoparlörlerden Kuran-ı Kerim okunuyor, cami yanında bulunan sosyal tesislerde de vatandaşlar çeşitli ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Güvenlik ve temizlik ekipleri de görevlerini kesintisiz sürdürüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.