Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkent’te Kurban Pazarı’nda Arife günü yoğunluğu

Ankara’da Kurban Bayramı’na saatler kala kurban pazarlarında hareketlilik yaşandı.Kurban Bayramı’na saatler kala Ankara Ovacık Kurban Pazarı’nda bayram heyecanı yaşanıyor. Uygun fiyata kurbanlık almayı amaçlayan vatandaşlar, ellerindeki...

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2016 04:10
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2016 04:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkent’te Kurban Pazarı’nda Arife günü yoğunluğu
Ankara’da Kurban Bayramı’na saatler kala kurban pazarlarında hareketlilik yaşandı.
Kurban Bayramı’na saatler kala Ankara Ovacık Kurban Pazarı’nda bayram heyecanı yaşanıyor. Uygun fiyata kurbanlık almayı amaçlayan vatandaşlar, ellerindeki hayvanları bitirmeye çalışan satıcılarla sıkı pazarlıklar yaptı. Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden Ovacık’a gelen besicilerin bazıları ellerindeki hayvanların tamamını satarken, hayvanlarını satamayanlar ise bayramda da pazarda bekleyeceğini söyledi.
Elindeki tüm malları sattığı için memnun olduğunu söyleyen besici İsmail Hurmacı, “Satışlar yerine göre değişiyor. Bazı insanlar memnun değil, bazıları ellerindeki malları bitirmiş ama hayvanlar çok pahalı. Geçen seneye baktığımız zaman arada yüzde 50 fark var. Müşteriye de bir şey diyemiyorsun ama bize de maliyeti var. Ben bu malı sattığım zaman geri alıp yerine koymam lazım. Ben memnunun şuan hiç mal kalmadı elimde. Kırşehir Kaman’dan geldim, yarın inşallah geri döneceğim” diye konuştu.
Kurban pazarındaki taşıma işlerinin iyi durumda olmadığının altını çizen nakliyeci Ömer Şimşek, “Bu bayram nakliye işleri hiç iyi değil. Fiyatlar düşük, mazot pahalı, araçların sigortasına, muayenesine yetişemiyoruz. Hayvanları taşımaya 50 lira, 60 lira dediğimiz zaman vatandaş ‘çok para’ diyor. Büyükbaşların taşınması yakın yerlere ortalama 50 lira, 60 lira. Mesela Mamak’a gidecekse 110 lira, 120 lira civarında bir fiyat oluyor” ifadelerini kullandı.
“Pazar şartları çok zor”
Kurbanlık almak için son günü bekleyen vatandaşlara serzenişte bulunan Veysel Kapıkaya, hayvancılığın çok zor bir iş olduğunu vurgulayarak, “Satışlarımız iyi ama daha bayağı malımız var. Pazarın yüzde 95’i de bitti. 15 gündür buradayız. Pazar şartları çok zor, geceleri soğuk oluyor ama yapacak bir şey yok ekmek parası. Yarın öğlenden sonra gideriz. Son günü bekleyenler ‘acaba bin lira daha ucuza alabilir miyiz’ düşüncesi içinde. Öyle bir şey yok. Fırsatçılık yapmasınlar, biz tüccarlar olarak hiçbir zaman fırsatçılık düşünmedik, Allah kimseye de fırsat vermesin. Herkes malının hakkını ve emeğini alsın. Bu emek işi, hayvancılık çok zor bir iş. Hayvanlara bakmak çok zor, ondan dolayı ‘fırsatçılara Allah fırsat vermesin’ diyorum” şeklinde konuştu.
Pazar esnafıyla pazarlığa girişmiş olan bir vatandaş, biri koç 3 tane küçükbaş hayvan için 2 bin 500 lira fiyat verdiğini, ancak besicinin söylediği fiyat ile arada çok fazla fark olduğunu ve kendisinin verebileceği en yüksek rakamı verdiğini söyledi. Ardından birbirlerinin ellerini sıkı bir şekilde tutan besici ve vatandaş sıkı bir pazarlığa girişti. Diğer vatandaşların da duruma müdahalesi ile yaşanan sıkı pazarlığın sonunda vatandaş istediği kurbanlıkları 2 bin 770 lira karşılığında aldı.
Satmak için getirdiği tüm malları sattığı için duyduğu mutluluğu aktaran Musa Kurt, “45 tane mal getirdik, Allah’ın izniyle düzenli bir şekilde de sattık. Kırşehir Kaman’dan getirdik. 7 bin liradan başladı, 12 bin liraya kadar mallarımız vardı. Mallarımız güzeldi, besledik temizce. Alanlara da hayırlı uğurlu olsun, Allah razı olsun. Temizce mallarımızı sattık. İnşallah sabah da hepsini teslim ederiz. Sağ salim evimize, köyümüze gideriz, Allah’ın izniyle” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.