Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkent’te KPSS heyecanı

2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim sınavı, Ankara’da da heyecanla başladı.Türkiye genelinde olduğu gibi Ankara’da da sınav heyecanı yaşandı. Saat 10.00’da başlayan KPSS ortaöğretim sınavına 3 milyon 500 bin memur...

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2016 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2016 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim sınavı, Ankara’da da heyecanla başladı.
Türkiye genelinde olduğu gibi Ankara’da da sınav heyecanı yaşandı. Saat 10.00’da başlayan KPSS ortaöğretim sınavına 3 milyon 500 bin memur adayı başvurdu. Sınava girecek olan adaylar, sınav merkezlerinin önünde kurulan güvenlik noktalarında sınav giriş belgeleri ve kimlik kontrollerinin yapılmasının ardından aranarak içeriye alındı. Her sınavda olduğu gibi bu sınavda da aileler sınava girecek yakınlarını yalnız bırakmadı. Kimisi kızı ve oğlunu beklerken, kimisi de eşlerinin sınavdan çıkmasını bekledi. Sınava geç kalan bazı adaylar, koşarak sınav salonuna yetişmeye çalıştı.
“Sadece kendi çocuğumuz için değil, bütün çocuklar ve aileler için dua ediyoruz”
Okul bahçesinde sınava giren oğlunu bekleyen baba Ali Durman, biraz heyecanlı, biraz da tedirgin olduklarını dile getirdi. Sınava çok sayıda adayın girdiğini söyleyen Durman, adaylara başarılar dileyerek, “3 buçuk milyon insanın içinde bir kişi. Herkes için hayırlısı neyse o olsun. Bu şartlarda iş bulmak çok zor. Sadece kendi çocuğumuz için değil bütün çocuklar ve aileler için dua ediyoruz. Herkesin çocuğu kendine değerlidir” diye konuştu.
Anne Emine Durman, “Sınava oğlumuz girdi. Adalet Meslek Lisesi’ni bitirdi, şimdi de Adalet Meslek Yüksekokulu’nda okuyor. Şansını denemek istedi. Bütün girenlere de başarılar diliyorum” dedi.
Sınava giren eşini bekleyen Mehtap Pehlivan ise, “Eşim şuan sınavda, ben de onu bekliyorum. İnşallah güzel bir sonuçla döner. Ben heyecanlı değilim. Lise mezunlarının sınavı zaten kolay oluyor. Onun da içeride zorlanacağını pek sanmıyorum. Ben olsam kendi açımdan yaparım gibi geliyor ama eşim ne düzeydedir çok iyi bilmediğim için emin olamıyorum. Gelirken özellikle çok dua ettim. Geç geleceğiz diye korktum, bayağı bir trafik vardı” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.