Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkent’te Kefenli Suriye Eylemi

Başkent’te bir grup, Suriye’de yaşanan iç savaşın 5. yıl dönümü nedeniyle kefenli protesto eylemi düzenledi.Özgür-Der Ankara Şubesi üyesi bir grup, Suriye’de 15 Mart 2011’de başlayan iç savaşın 5. yıl dönümü nedeniyle Sıhhiye...

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2016 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2016 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkent’te bir grup, Suriye’de yaşanan iç savaşın 5. yıl dönümü nedeniyle kefenli protesto eylemi düzenledi.
Özgür-Der Ankara Şubesi üyesi bir grup, Suriye’de 15 Mart 2011’de başlayan iç savaşın 5. yıl dönümü nedeniyle Sıhhiye Abdi İpekçi Parkı’nda toplandı. Beton zemine uzanan minik eylemciler, üzerlerine beyaz çarşaf örttü. Suriyeli miniklerin üzerlerindeki "Rusya’nın, ABD’nin değil Allah’ın dediği olur", "Bayırbucak’ın, Halep’in, Şam’ın arslanlarına bin selam, Rusya’ya, İran’a, Hizbulesed’e lanet", "Katil ABD, katil Rusya Suriye’den defol" yazılı pankartlar dikkat çekti. Abdi İpekçi Parkı içindeki "Eller" heykeli üzerine çıkan bazı göstericiler, Özgür Suriye Ordusu’nun bayraklarını salladı. Göstericiler, tekbirler eşliğinde "Katil Esad Suriye’den defol", "Katil Rusya Suriye’den defol", "Ankara’dan Halep’e direnişe bin selam" şeklinde Türkçe ve Arapça sloganlar attı.
"ZALİM ESAD BİZİ AÇLIKLA SINIYOR"
Grup adına basın açıklaması yapan Özgür-Der Ankara Şube Başkanı Abdurrahman Çeliker, "Halep’te Müslümanlar, ’Biz aç kalırız ama asla onursuz kalmayız’ diyor. Zalim Esad bizi açlıkla sınıyor. Her şeyin bir bedeli vardır ve son sözü elbette Allah söyleyecektir. Dolayısıyla herkesin bir planı, programı vardır; Amerika’nın, Rusya’nın, İran’ın, Hizbullah’ın bir planı var ama Allah’ın da bir planı var. O yüzden Suriye’deki Müslüman kardeşlerimiz Allah yolunda canlarıyla, mallarıyla, kanlarıyla mücadele etmektedir" dedi.
Grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.