Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkent’te “Istanbul Photo Awards Sergisi” Düzenlendi

ANKARA (İHA) – Ankara’da Anadolu Ajansı’nın düzenlediği Istanbul Photo Awards 2016 Yarışması sergisi açıldı.Anadolu Ajansı’nın bu yıl ikincisini düzenlediği Istanbul Photo Awards 2016 Yarışması’nın ilk sergisi, Ankara Cer Modern...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 23:17
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 23:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ANKARA (İHA) – Ankara’da Anadolu Ajansı’nın düzenlediği Istanbul Photo Awards 2016 Yarışması sergisi açıldı.
Anadolu Ajansı’nın bu yıl ikincisini düzenlediği Istanbul Photo Awards 2016 Yarışması’nın ilk sergisi, Ankara Cer Modern Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşti. Sergi sırasında basına açıklamalarda bulunan Anadolu Ajansı Genel Yayın Yönetmeni ve Genel Müdür Yardımcısı Metin Mutanoğlu, “Özellikle bu sene Suriye fotoğrafları ön plana çıktı. Suriye’de yaşanan insanlık trajedisinin gözler önüne serilmesinde fotoğraf çok önemli bir etken. Baktığımızda Suriye’deki dramı anlatan fotoğrafları belki basit objeler gibi görebiliriz ama fotoğraflar önemli ayrıntıları gündeme getiriyor” diye konuştu.
Fotoğrafların bu sene iki önemli konu üzerinde yoğunlaştığının altını çizen Anadolu Ajansı Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel ise, “Bu sene iki önemli konu üzerinde fotoğraflar yoğunlaşıyor. Bunlardan bir tanesi Ortadoğu’da yaşanan dramlar, özellikle de Suriye’deki savaş. Bir diğeri de doğu Ukrayna’da olup bitenler. Suriye’de çekilen bir fotoğraf yılın fotoğrafı seçildi. Suriyeli çocukların yardım feryadını gösteren bir fotoğraf. İkinci fotoğraf da Ukrayna’nın doğusundaki çatışmaları gösteren bir fotoğraf. Bir halk otobüsünde uyur gibi görünen insanların fotoğrafı. Halbuki oraya öncesinde bir obüs isabet etmişti. Fotoğraflar genel olarak bu iki tema üzerinde yoğunlaşıyor. Onun dışında da spor fotoğrafları var” şeklinde konuştu.
Ankara Cer Modern Sanatlar Merkezi’nde açılışı yapılan fotoğraf sergisinde konuklar 2015 yılında dünya kamuoyunda ses getiren olayların kaydedildiği fotoğrafları inceledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.