Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkent’te “Demokrasi ve Şehitler Mitingi” coşkusu

İstanbul Yenikapı’daki “Demokrasi ve Şehitler Mitingi” coşkusu Başkente sıçradı. Bu tarihi ana tanıklık etmek ve destek vermek isteyen yüz binlerce Ankaralı, 15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı’na akın etti.FETÖ/PDY terör örgütünün...

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2016 20:28
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2016 20:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkent’te “Demokrasi ve Şehitler Mitingi” coşkusu
İstanbul Yenikapı’daki “Demokrasi ve Şehitler Mitingi” coşkusu Başkente sıçradı. Bu tarihi ana tanıklık etmek ve destek vermek isteyen yüz binlerce Ankaralı, 15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı’na akın etti.
FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuzdaki darbe kalkışması sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla yurdun dört bir yanında başlayan demokrasi nöbetleri bugün Yenikapı’da yapılan “Demokrasi ve Şehitler Mitingi” ile taçlandı. Tarihi mitinge Ankara’da tanıklık etmek isteyen vatandaşlar aşırı sıcağa rağmen öğlen saatlerinde 15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı’na akın etti. Meydana çıkan yolların trafiğe kapatılması nedeniyle vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ve üzerlerinde Türk bayraklı tişörtlerle alana yürüyerek geldi. Mitinge, 3 büyük siyasi partinin temsilcileri, milletvekilleri, il ve ilçe başkanları ile belediye başkanları da katılarak alanda kurulan platformda birlik ve beraberlik mesajı verdi. Öte yandan meydanda yoğun güvenlik önlemleri alındı. Yaklaşık 10 bin polisin görev yaptığı alanda çok sayıda arama noktası kuruldu. Mitinge gelmek isteyen vatandaşlar, polisler tarafından tek tek arandı. Polis helikopteri de olası bir tehlikeyi önlemek amacıyla havadan devriye gezdi.
Türk bayrağını alan mitinge koştu
Hiçbir siyasi partiye ait bayrağın bulunmadığı alanda adeta Türk bayrağı şöleni yaşandı. Türk bayrağını eline alan 7’den 70’e her yaştan vatandaş meydanda demokrasi şarkıları söyledi. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından alana kurulan dev platformlar aracılığıyla Yenikapı’daki coşkuya da naklen tanıklık edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.