Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkandan Hes İtirafı

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Hes'lerin Su Kaynaklarını Kuruttuğunu Söyledi

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkandan Hes İtirafı
Karadeniz Bölgesi’nde Hidroelektrik Santralları’nın (HES) su kaynaklarını kuruttuğu yönündeki tartışmalar sürerken Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, HES’lerin su kaynaklarını kuruttuğunu söyledi.
İstanbul’da bir hemşehri derneğinin düzenlediği yemeğe katılan ve burada bir konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, barkovizyon gösterisi eşliğinde Ordu’da sürdürülen su çalışmalarını anlattı. Ordu’nun coğrafi yönden büyük ve engebeli bir araziye sahip olduğu gibi bölgenin yağışlı bir bölge olmasına rağmen su kaynakları açısından sorunlu bir bölge olduğunu vurgulayan Yılmaz, HES’lerin de mevcut su kaynak ve su gözlerini kuruttuğunu belirtti.
Yılmaz, şöyle konuştu: “Türkiye’nin en yağmurlu illerinden bir tanesiyiz. 365 günün 260 yağmurlu ve kapalı geçiyor ama Ordu’da su sorunu var. Şuna aldanmayalım; bizim suyumuz gördüğümüz su. Su tutan barajımız doğru dürüst yok. Yeraltı suyumuzda hiç yok. Konya’da, İç Anadolu’da Yozgat’ta, Kırşehir’de kazmayı vurun iki metreden su çıkar, bizim Karadeniz Bölgesi’nde kazmayı vurun 200 metreden su çıkmaz. Biz de yer altı suyu yok, bizde yer üstü suyu var. Fakat bu yer üzerindeki sularda başta HES’ler olmak üzere ve tünel çalışmaları olması nedeniyle su gözlerinin tamamı kayboldu, çekildi. Kendi köylerinizde, mahallelerinizden hatırlayın. Eskiden ‘filanca sokakta su vardı’ dersiniz şimdi o suyun deresi bile kurudu”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.