Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Yılmaz, Ürdün heyetine ’15 Temmuz’u anlattı

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kardeş şehir anlaşması için Samsun’a gelen Ürdün heyetine 15 Temmuz darbe girişimini ve FETÖ örgütünü anlattı.Büyükşehir Belediyesi ile “kardeş şehir” protokolü imzalamak için...

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2016 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2016 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Yılmaz, Ürdün heyetine ’15 Temmuz’u anlattı
Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kardeş şehir anlaşması için Samsun’a gelen Ürdün heyetine 15 Temmuz darbe girişimini ve FETÖ örgütünü anlattı.
Büyükşehir Belediyesi ile “kardeş şehir” protokolü imzalamak için geldikleri Samsun’da valilik ziyareti sonrasında Başkan Yusuf Ziya Yılmaz’ı ziyaret eden Ürdün’ün Zarga Belediye Başkanı Emad Mustafa Almomai, meclis üyeleri ve beraberindeki heyet, Samsun’u çok beğendiklerini belirterek Başkan Yılmaz’dan şehir hakkında bilgi aldılar. Yılmaz daha sonrasında heyete 15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ örgütü hakkında açıklamalarda bulundu.
Ürdün-Samsun ve Samsun ile başka ülke şehirleri arasındaki direk uçuş seferlerinin çok önemli olduğunun altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 15 Temmuz darbe girişiminin dış basında yansıyan gibi olmadığını belirterek, “Türkiye’de 1970’lerde ortaya çıkan ve Fetullah Gülen Cemaati adı verilen dini bir cemaat, insan yetiştirmek ve eğitmek faaliyeti yürüttüğünü ifade ederek devletin bütün kurumlarında faaliyet sürdürüyordu. Öğrenci kursları açmak, yurt içinde ve dışında okullar açarak, İslam’ı yaymak ve yanlış anlaşılmasını önlemek üzere iyi insan yetiştirdiğini iddia eden cemaatti bu. Biz AK Parti olarak 14 senedir iktidardayız. 2013 yılına kadar bunları, bizim gibi muhafazakar, İslam’ı yaşam biçimi olarak benimsemiş, namazında niyazında insanlar olarak tanıdık ve kendimize o ölçekte zararlı olabileceklerini tahmin etmedik. 2013 yılında 3 bakan hakkında çok sansasyonel, çok şaşırtıcı rüşvet, maddi bir takım ilişkileri kapsayan bir yayın yapılarak hükümeti devirmeye yönelik bir girişim oldu. Bu girişimin öncesinden cemaat ile hükümetimizin arasında bunların yapılanmasıyla ilgili bir kaygı giderek yükseliyordu. Bu süre içerisindeki tereddütlerinden bir tanesi de bunların dershanelerinin kapatılması oldu. Cemaat, bu kararın ardından hükümeti düşman ilan etti” dedi.
“2013 yılında hükümeti devirmeye çalıştılar”
2013 yılında da hükümeti devirmeye çalıştıklarını vurgulayan Başkan Yılmaz, “2013 senesine kadar 1970’te başlayan süreçte bunlar askeriyenin, polisin, devlet dairelerinin ve bütün kurumların içerisinde kendi adamlarını çeşitli okullarında yetiştirerek ve beyinlerini yıkayarak yerleştirmiş olabileceklerini tahmin ediyorduk. Sinsice devletin mekanizmalarının içerisine sızma girişimini sürdürmüşler ki 15 Temmuz’da silahlı kuvvetlerimiz ve polis güçlerimizin içerisinde istihbarat birimleriyle birlikte bu ihtilal girişimine kalkışacak kadar özgüven ve cesaret görerek bu isyanla hükümeti devirme girişimine kalkıştılar. 2013 yılındaki küçük bir devirme girişimiydi. Bu defa ise silahlı kuvvetlerin tanklarını ve uçaklarını da alarak sokağa çıkıp hükümeti devirmeye yönelik bir çalışma içerisine girdiler” diye konuştu.
“’2013 yılına kadar bunların niyetlerini niye anlamadınız’ diye sorulabilir”
FETÖ örgütünün niyetinin neden anlaşılamadığına da değinen Yılmaz, “Burada ‘2013 yılına kadar siz bunları nasıl anlamadınız?’ diye sorulabilir. Biz AK Parti olarak muhafazakar siyasi bir hareket olduğumuz için bunlar da biz de sizdeniz diye bizim içimizde oldular. Sizinle beraberiz, sizin gibi düşünüyoruz diyen adama yok ben senden şüphe ediyorum, sen benden olmayabilirsin diye nasıl diyebilirsin ki? Eğer bunlar 15 Temmuz’da bu ihtilali yapabilselerdi Türkiye’nin içerisinde şu anda iç savaş olacaktı. Bunu yapmak istediler. Mısır, Libya ve Tunus’ta olduğu gibi burada da iç savaş yapmak istediler. Tehlike hala geçmiş değil, millet olarak irademize sahip çıkmamız gerekir. Sizler de bu olayları dış basından duyduğunuz gibi değil de bu anlattıklarımız gibi anlatırsanız herkes de gerçeği görmüş olur. Burada olduğunuz için çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Zarga Belediye Başkanı Emad Mustafa Almoma de darbe girişimi gecesi Türkiye ile aynı acıları paylaştıklarını ve girişimin başarısız olması için dua ettiklerini ifade etti. Ziyaret konuşmaların ardından son buldu.
2 belediye arasından yarın akşam kardeş şehir anlaşması imzalanacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.