Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Yılmaz TKB toplantısında konuştu

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Tarihi Kentler Birliği(TKB) belediyeleri, demokrasimizin ve devletimizin yeniden inşasında aziz milletimizin yanında ve onun hizmetçisi olmayı ebediyete kadar sürdürecektir” dedi.Tarihi...

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2016 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2016 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Yılmaz TKB toplantısında konuştu
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Tarihi Kentler Birliği(TKB) belediyeleri, demokrasimizin ve devletimizin yeniden inşasında aziz milletimizin yanında ve onun hizmetçisi olmayı ebediyete kadar sürdürecektir” dedi.
Tarihi Kentler Birliği’nin (TKB) 2016 yılı son bölge toplantısı Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Kültür ve Sanat Merkezi’nde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de katılımıyla gerçekleşti. Birçok ilin belediye başkanı ve valisinin de katıldığı toplantıda konuşan Başkan Yılmaz, TKB üyesi şehirlerin yaptığı faaliyetleri ve bundan sonra çizecekleri yol haritası hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Yaşanan olayların ardından milletin birbirine daha çok kenetlendiğini vurgulayan Yusuf Ziya Yılmaz, “Türkiye olarak son bir aydır yaşadığımız üzüntülü günlerin ardından bugün, birbirine daha da kenetlenmiş ve gerçek anlamda büyük bir millet olmanın şuuruyla buradayız. Farklılıklardan doğan zenginliğimizle birlikte yeni Türkiye’nin sağlıklı bir şekilde inşası ve bunun idealini taşıyor olmamız bugün burada toplanan Tarihi Kentler Birliği üye belediyelerinin öncellikli hedefidir. Bu hedef, kurulduğu günden bugüne kadar tüm üyelerimizin değişmez gündemi olmuştur. Bu yolda gösterilen gayret ve özen, kültür öncelikli bir Türkiye arayışının ifadesidir. Bu arayışın titizlikle gündemde tutulması, ulaşmak istediğimiz hedefin büyüklüğünü kanıtlar niteliktedir. Sıkıntı ve üzüntülerden bir an önce kurtularak, normalleşmemiz ve ortak hedeflere bir an önce varabilmemiz ise hepimizin gayretleri sonucu gerçekleşecektir. Bu nedenle, ülke genelinde büyük bir katılımla bugün burada bir araya gelen belediyelerimiz için bu anlamlı toplantıda geliştirdiğimiz kavramlar ve uygulamalar hepimiz için bir umut kaynağı olacaktır. Doğal ve kültürel varlıklar açısından büyük bir coğrafyaya sahip olan ülkemizde bu zenginlikleri gelecek nesillerle buluşturmak hepimizin ortak arzusu olmalıdır. Aramızda bulunan nitelikli kadrolar yaşadığımız bu zorlu günlerin ardından, söz konusu arzu ve hedeflerimizi kısa zamanda gerçekleştirecek birikim ve özverili çalışma azmine sahiptir” diye konuştu.
“Yaşadığımız üzüntüleri unutarak başarılarımızı taçlandıracağız”
TKB üyeleri olarak daima ülkenin huzuru ve dış ülkelerde doğru anlatılması için uğraş vereceklerinin altını çizen Başkan Yılmaz, “Ülkemiz açısından kurtuluşa giden yolda ilk adımın atıldığı ve bu özelliği ile tarihsel bir simge olan kentimiz Samsun’da, bu çağrımızın karşılık bulacağına inanıyor, yaşadığımız tüm üzüntüleri kısa zamanda aşarak başarılarımızı taçlandıracağına inanıyoruz. Kuşkusuz büyük Türk milletinin şu ana kadar gösterdiği ortak tepki ve birliktelik ruhu, bunun en somut örneğidir. Bu ruhu canlı tutmak ve kültürel değerlerimizle bu duyguları besleyerek yeniliklere ve daha ileri hedeflere kilitlenmek başta biz yöneticiler olmak üzere, tüm vatandaşlarımızın ortak sorumluluğundadır. Tarihi Kentler Birliği ve bağlı belediyeler, Türkiye demokrasisinin korunması ve yeniden inşasında gerekli sorumluluğu üstlenerek, ilişkide oldukları bütün uluslararası ortamlarda, muhataplarına doğruları açıklayıcı ve görevini her koşulda yerine getirmeyi milli bir görev bilir” şeklinde konuştu.
“Aziz milletimizin hizmetçisi olmayı sonuna kadar sürdüreceğiz”
Birleştirici bir güç olarak milletin hizmetinde olduklarını belirten Yılmaz, “Tekrarlamak isteriz ki, Tarihi Kentler Birliği Belediyeleri olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin en temel değerleri olan vatanın bütünlüğü, tam bağımsızlık, laik ve sosyal hukuk devleti ilkelerine bağlı kalarak, demokrasimizin ve devletimizin yeniden inşasında aziz milletimizin yanında ve onun hizmetçisi olmayı ebediyete kadar sürdürecektir. Binlerce yıldır bu topraklarda yaratılan ve milli birliğimizin hamurunu oluşturan tarih ve kültür değerlerimizin; tek vatan, tek millet, tek bayrak ve tek devlet ilkelerinden hareketle geleceğimizin rehberi olduğuna içtenlikle inanıyor, kutsal vatan topraklarının yeniden inşası ve demokrasimizin daha da geliştirilmesi için bütün gayretimizle çalışacağımıza söz veriyoruz. Birleştirici ve yol açıcı bir güç olarak, bu değerlerin yeniden ve derinlikli olarak değerlendirilip korunması ve yaşatılması gerektiğine olan inancımızı, buradan bir kez daha kamuoyu ile yürekten paylaşmayı ortak görev biliriz” ifadelerini kullandı.
Toplantıya ayrıca Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof.Dr. Metin Sözen, Ürdün’ün Zerka Belediye Başkanı Emad Almomani, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel ile çok sayıda davetli katıldı.
TKB toplantısı konuşmaların ardından bilimsel seminer ve konuşmalarla devam etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.