Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Uyan’dan yarıyıl tatili mesajı

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı 1. döneminin yarın sona ermesi nedeniyle öğretmenler, öğrenciler ve velilere yönelik bir mesaj yayımladı.“Okumak, problemlerin ve sıkıntıların kaynağını...

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 23:06
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 23:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Uyan’dan yarıyıl tatili mesajı

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı 1. döneminin yarın sona ermesi nedeniyle öğretmenler, öğrenciler ve velilere yönelik bir mesaj yayımladı.

“Okumak, problemlerin ve sıkıntıların kaynağını kurutur”

Başkan Uyan, okumanın önemini vurgulayarak, “Sevgili öğrenciler, başarı birden çok faktöre bağlı olarak ulaşılabilen bir olgudur. Başarıya ulaşmada, sorumluluk duyma, planlı çalışma, ulaşılabilir hedeflere sahip olma ve kararlılık zorunluluğu vardır. Bu faktörlerin tamamı vazgeçilmez öneme sahiptir ve ancak hepsi bir arada olduğunda başarı kaçınılmazdır. Başarılı olmanın belki de en önemli aşaması kendine güvenmedir. Tatiller dinlenmeyi hak ettiğiniz dönemlerdir. Ancak unutmayınız ki dinlenmek sadece boşa vakit geçirmek değildir. Aslında her gün ve her an yaptığımız işi değiştirerek de dinlenebiliriz. Bunun için tatil süresince sizi dinlendirecek ve eğlendirecek aktivitelerin yanı sıra zayıf olduğunuz konularda takviye etmelisiniz. Böylelikle ikinci yarıyıl döneminde daha da başarılı olacaksınız. En önemlisi ise kitap okuma alışkanlığını edinmenin yollarını aramalısınız. Çünkü okumak, problemlerin ve sıkıntıların kaynağını kurutur” dedi.

“Telafisi mümkün olan başarısızlıklar sizleri üzmesin”

Anne ve babaların öğrencilerin eksikliklerini başarısızlık olarak düşünmeden ve onları üzmeden bu tatili ikinci döneme daha iyi hazırlamak için değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Uyan, “Eğitimin üç önemli sacayağından biri olarak, sizlere öğrencilerimiz üzerindeki emeklerinizden dolayı teşekkür etmek isterim. Çocuğunuzun karnesi sizin beklentilerinizi karşılamamış olabilir. Bu durumda onlara, şefkatle yaklaşın. Çocukların özgüvenini zedeleyecek tutumlardan özenle kaçınmanızı, çocuklar üzerinde yıkıcı etkiler oluşturacak tepkiler yerine, yapıcı, onarıcı, destek ve teşvik edici yaklaşımlar benimseyin. İkinci yarıyılda telafisinin olduğunu unutmayarak onlardan desteklerinizi esirgemeyin. Telafisi mümkün olan başarısızlıklar sizleri üzmesin ” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.