Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Uyan’dan eğitime destek

Tekirdağ Marmaraereğlisi ilçesi Yeniçiftlik Mahallesi sakinlerinden 100 öğrenci velisini temsilen 10 veli, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan’la bir araya geldi. Başkan Uyan, belediye olarak eğitime her zaman destek verdiklerini söyledi.Ziyarette...

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2018 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Uyan’dan eğitime destek

Tekirdağ Marmaraereğlisi ilçesi Yeniçiftlik Mahallesi sakinlerinden 100 öğrenci velisini temsilen 10 veli, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan’la bir araya geldi. Başkan Uyan, belediye olarak eğitime her zaman destek verdiklerini söyledi.

Ziyarette konuşan öğrenci velilerinden Arzu Gür, Yeniçiftlik Mahallesi’nde öğrencilerin mağdur durumda olduğunu belirterek, “Bizler Yençiftlik Mahallesi’nde yaşayan öğrenci velileri olarak eğitimde sorunlar yaşıyoruz. Bizim en büyük sorunumuz mahallemizde lise olmayışı. Çocuklarımız lise eğitimleri için Çorlu’ya gitmek zorundalar. Bu konuda yetkililerin harekete geçmesini talep ediyoruz. Bilindiği gibi taşımalı sistem öğrenciler için dezavantajdır. Çocuklarımız taşımalı sistem nedeniyle sabah çok erken kalkmakta, akşam da geç dönmektedirler. Marmarereğlisi’nin en büyük mahallesi olan Yeniçiftlik’e lise yapılmasını talep ediyoruz“ dedi. Diğer öğrenci velileri de Başkan Uyan’dan sorunun çözülmesi için destek istedi.

Lise yapımı için arazi bağışlandı

Eğitimin herkese eşit olarak sağlanması gereken anayasal bir hak olduğunun altını çizen başkan Uyan, belediye olarak her zaman eğitime destek verdiklerini söyledi. Yeniçiftlik Mahallesi’ne lise yapılması şartıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na 5 bin 109 metrekare arazi bağışladıklarını söyleyen Başkan Uyan, mahallenin en büyük sorunu olan lise sıkıntısının böylelikle giderilebileceğini dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.