Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Türel: "Antalya rekabet edilemez bir şehir"

Türkiye-Rusya Medya Forumu’nda konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından vizyonel projelere ağırlık verdiklerini belirterek, "Antalya rekabet edilemez şansları olan...

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2016 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2016 17:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye-Rusya Medya Forumu’nda konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından vizyonel projelere ağırlık verdiklerini belirterek, "Antalya rekabet edilemez şansları olan bir şehir. Fiyat ve kalite uyum dengesi açısından rekabet edilemez bir şehiriz" dedi.
Antalya Belek’te devam eden Türkiye Rusya Medya Forumu’nun açılış programının ardından öğleden sonraki programda, "Yeni Dönemde Türkiye Turizminin Rusya’ya Bakışı" paneli gerçekleştirildi.
Panelde konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, 2000’li yıllarda 755 bin civarında olan Rus turist sayısının 2015 yılında 4.5 milyona ulaştığını aktardı.
Türkiye için Rusya’nın en özel pazarlardan biri olduğunu vurgulayan Önal, "Bakanlık olarak üzerinde özel çalıştığımız ve güçlü bir ilişkilerimiz var. Kasımda bir duraklama yaşadık. Gelecekten önce bir tespit yapmak istedik. Rus turistin sayısal alanda artışından beklentimiz nedir. Önümüzdeki yıllarda bu sayıyı nasıl artırabiliriz ve ülke geneline nasıl yayabiliriz üzerine çalışmalar yaptık. 2015 yılının Ağustos ayına kadar Rusya’da 13 şehrinde bir araştırma yaptık. Amacımız şuydu, Antalya ile birlikte ülke genelinde Rus misafirlerimizi nasıl buluşturabiliriz, eksikliklerimiz nedir, neyi doğru yapıyoruz. Bununla ilgili kapsamlı bir araştırma yaptık. Bunların sonucunu çok iyi analiz yaptık" dedi.
Araştırmadan çarpıcı sonuçlar çıktığını bildiren Önal, "Bakanlık ve özel sektör olarak, Türkiye deniz, kum, güneş olarak nitelendirdiğimiz alanda Rusya’da birinci durumda. Fenomen olarak Antalya ve Türkiye geliyor. Bunun ötesinde de Rus halkı yurt dışı seyahatlerini fazlalaştırdı. Bu artan hacimden bizim nasıl ve hangi destinasyonlarımızın pay alacağı noktasında çalışma yaptık. 4 kategoride kültür ve şehir turizmi, alışveriş, sağlık turizmi ön plana çıkıyor. Bu alanlarda Türkiye’nin birinci olmadığını görüyoruz. Eksikliklerimiz var. Ya ürünlerimizi iyi oluşturamıyoruz ya da pazarlamada eksikliklerimiz var. Türkiye’yi istenilen seviyeye taşıyamamışız kum, deniz ve güneş tatilinin dışında. Türkiye’nin yeni ürünlerini Rus misafirlerle buluşturmalıyız" diye konuştu.
"Önemli, dev organizasyonlara imza attık"
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Rusya’da yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle 2015 yılında da bir önceki yıla oranla Antalya’ya gelen Rus turist sayısında yüzde 26’lık düşüş yaşandığını aktardı.
Çok hızlı büyüyen ve gelişen Antalya’nın birçok uluslararası organizasyona da ev sahipliği yaptığına vurgu yapan Başkan Türel, NATO Zirvesi, G20 Liderler Zirvesi ve son olarak EXPO 2016 Antalya’yı başarıyla düzenlediklerini kaydetti.
"Antalya rekabet edilemez bir şehir"
Antalya’nın alt yapısını tamamlamasının ardından artık vizyon projelere ağırlık vermeye başladığını ifade eden Menderes Türel, "Bu vizyon projelerle Antalya kültürün, sanatın ve sporun en önemli merkezlerinden birisi olacak. Hollywood sinema stüdyolarına benzer bir proje hayata geçireceğiz. Bu projeden sonra birçok uluslararası prodüktörün Antalya’da filmler çekeceğinden eminiz. Antalya rekabet edilemez şansları olan bir şehir. Fiyat ve kalite uyum dengesi açısından rekabet edilemez bir şehiriz" dedi.
"Antalya’da risk oranı düşük"
Antalya’nın dünyanın en huzurlu ve tüm ihtiyaçlara cevap verebilen şehirlerinden birisi olduğunu işaret eden başkan Türel, "Uluslararası birçok organizasyonu sorunsuz yapan Antalya güvenlik açısından da kendisi kanıtladı. Güvenlik tehdidi dünyanın birçok noktasında olabiliyor. Üzücü olaylara Fransa’da veya Belçika’da bile karşılaşabiliyoruz. Dünyanın hiçbir yeri için ’burada üzücü bir hadise olmayacak’ garantisini kimse veremez. Risk payı değerlendirmesi yapıldığında, Antalya’da risk oranının düşük olduğunu söyleyebiliriz" ifadelerine yer verdi.
ETS Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, Antalya bölgesinin destinasyon olarak Rus turistlerin ağırlandığı bir destinasyon olduğunu belirtti.
"Rus turist de kıymetimizi anladı"
Antalya’ya 2015 yılında gelen turistin yüzde 22’sini Rus’ların oluşturduğuna değinen Ersoy, "Bu süreç bir bakıma iyi oldu. İki taraf da birbirinin kıymetini anlamış oldu. Biz Rus turistin kıymetini anlarken Rus turistlerde gittikleri başka ülkelerdeki hizmeti Antalya ile karşılaştırma fırsatı yakaladı" diye konuştu.
"Türk misafir bazen şikayet ediyor"
Türk ile Rusya turizmi arasındaki en önemli artının sevgi olduğunu vurgulayan Ersoy, "Sevdiğimiz bir insanı ağırlamak ticari olarak ağırlamaktan farklı oluyor. Misafir olduğunuz bir ülkede sevildiğinizi bildiğiniz zaman sizin de yaklaşımınız farklı oluyor. Hatta bazı Türk misafirlerimiz ’Rus misafirlere daha farklı davranıyorsunuz’ diye şikayet ediyor" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.