Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Topbaş, Rio Olimpiyatları’nda başarı gösteren sporcuları ödüllendirdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Rio Olimpiyatları’nda başarı gösteren İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü oyuncularını düzenlenen törenle ödüllendirdi.2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda Milli Takım’da yer...

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2016 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2016 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Rio Olimpiyatları’nda başarı gösteren İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü oyuncularını düzenlenen törenle ödüllendirdi.
2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda Milli Takım’da yer alarak 2 gümüş, 3 bronz madalya kazanma başarısı gösteren İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü oyuncuları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından Saraçhane’deki belediye binasında düzenlenen törenle ödüllendirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kokteyl Salonu’nda düzenlenen ödül törenine Başkan Topbaş’ın yanı sıra olimpiyatlardaki kendi kategorilerinde 2’nci olan Daniyar İsmayilov ve Selim Yaşar ile olimpiyatlarda kendi kategorilerinde 3’üncü olma başarısı gösteren Nur Tatar, Cenk İldem ve Soner Demirtaş katıldı. Program öncesi makamında konuk ettiği sporcularla ve antrenörleriyle sohbet eden Başkan Topbaş, oyuncuları tek tek tebrik ederek, başarıların devamını diledi.
“Bizden az nüfusa sahip ülkelerin daha çok derecelerle dönmesi bizim spor noktasındaki altyapı eksikliğimizi gösteriyor”
Rio’da başarı elde eden sporcuların ödüllendirme töreninde konuşma yapan Topbaş, “2012 yılında Avrupa Spor Başkenti unvanını İstanbul boşuna almadı. Gelen heyetin İstanbul’daki izlenimi, tesislerimizdeki gözlemleri, spora olan tavırlarını değerlendirerek bu unvanı bize verdiler. Tabi gönül ister ki olimpiyatlarda hemen her branşta birçok madalya ile dönelim. Bunun olabilmesi için altyapının buna müsait olabilmesi gerekiyor. Altyapı müsaitse ve imkanlar varsa sporcular yetişebilir. Daha önce gittiğim bir olimpiyatta ev sahibi ülke yüzlerce sporcuyla katılabilirken, biz orada çok az sporcuyla temsil ediliyorduk. Nüfusumuza baktığımız zaman 40 yaş altı nüfusumuzun büyük bir bölümünü teşkil etmesine rağmen, genç nüfusa sahip olmamıza rağmen, bizim bir şehir nüfusumuzdan çok daha az olan ulusların ciddi ölçekte derecelerle ülkelerine döndüklerini biliyoruz. Bu demek ki bizim spor noktasındaki altyapı eksikliğimizin bir işaretidir” dedi.
“İstanbul Büyükşehir Belediyesi Türkiye’deki yerel yönetimde öncü bir belediyedir”
Spor noktasında önemli çalışmalar imza attıklarını söyleyen Başkan Topbaş, “Spor noktasında başarılı olabilmek için akıl, ruh ve beden üçlüsünü geliştirmemiz gerekiyor. Eğer akıl, ruh ve beden gelişmişse, buna göre tekniğini ve çalışma sistemini oluşturulmuşsa başarıya erişilebilir. Biz de göreve geldiğimiz günden bugüne kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak birçok tesis kazandırdık. Biz her zaman şunu istedik, bir başka bir yerde varsa, bizde neden yok dedik. 200’e yakın spor salonlarını okullarımıza kazandırdık. Hatta şunu da gözlemledik, spor salonları yaptığımız okullarda spor yapacak öğrencilerin çok daha aktif rol aldıklarını gözlemledik. Okullardaki öğrenciler başarılı olmaya başladı. Bu imkanı bu gençlere verdiğin zaman bu ülkenin gençleri buna yönelebiliyorlar. Bundan sonraki süreçte de bu çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. İstanbul esasında Türkiye’de öncü bir belediyedir. Yerel yönetim öncü sivil toplum örgütü anlamını taşımaktadır. Biz burada sadece bir kamu kuruluşu değil, halkla bütünleşen ve halkın her türlü sıkıntısını çözmeye çalışan ve ülkeye de bu yönde bir açılım fırsatı veren yönetim anlayışındayız” diye konuştu.
“Belediye olarak her türlü spor için fiziki ortamı hazırlayacağız”
Sporculuğun usta çırak meselesi olduğunun altını çizen Başkan Topbaş, “Sporculuk usta çırak meselesidir. Yani iyi bir antrenöre, kendisine iyi imkanlar verildiği takdirde, iyi sporcuları yetiştirebilecektir. Onun için bir seçmeler yapılırken, hocaya senden madalya istiyorum, çocuklar burada başarılı olanları seç diyerek antrenörlere fırsatların verilmesi gerekiyor ki, belediyeyi temsil eden her branşta başarılara imza atabilelim. Buna biz belediye olarak her türlü fiziki ortamı ve imkanı sağlamaya hazır olduğumuzu ve kulübümüzün her zaman yanında olduğumuzu ifade ediyorum. Tekrardan sporcularımıza başarılarından dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Program sonunda ise Başkan Topbaş ve protokol üyeleri, sporculara madalya ve çiçek takdim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.