Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Topbaş "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" hazırlıklarını inceledi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Yenikapı’da yarın düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" için hazırlıklarını yerinde inceledi. Vatandaşlara Marmaray ve deniz yolunu kullanmalarını öneren Başkan Topbaş, “Tüm...

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2016 22:28
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2016 22:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Yenikapı’da yarın düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" için hazırlıklarını yerinde inceledi. Vatandaşlara Marmaray ve deniz yolunu kullanmalarını öneren Başkan Topbaş, “Tüm siyasi parti liderleri, tek bayrak, tek vatan vurgusuyla kaliteli bir duruş sergileyecekler. Dünyada bunu görecek” dedi.
Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteğiyle 7 Ağustos Pazar günü Yenikapı Miting Alanı’nda düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" için hazırlıklarda sona gelindi. Miting alanında incelemelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.
“Halkımız marmaray ve deniz yolunu tercih etsinler”
Miting alanına ulaşım konusunda vatandaşların rahat gelebileceği bir nokta olduğunu belirten Topbaş, “Bir takım çalışmalar yapıldı. Araçların yaklaşacağı noktalar konusunda. Halkımız Marmaray ve deniz yolunu tercih etsinler, daha yakın yürüme mesafesinde. Yarın tüm gün itibariyle tüm toplu taşımalar ücretsiz, vatandaşlarımız rahatlıkla gelebilsin ve dönebilsin diye. Yabancı kişiler, temsilciler ve basın mensupları için simültane çevirinin dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan cep telefonu uygulaması üzerinden gerçekleşecek. Arkadaşlarımız bunu yapmayı başardılar. Gelen yabancı kişiler cep telefonları üzerinden simültane çeviri ile konuşmaları Arapça ve İngilizce dinleyebilecekler. 3-4 milyonluk insana yeme içmeye kadar her türlü altyapı hazırlığı yapıldı. Demokrasi nöbetinde ki o güzellik, burada da tüm siyasi parti liderleri geldiğinde tek bayrak tek vatan vurgusuyla kaliteli bir duruş sergileyecekler. Dünyada bunu görecek. Türkiye’de tüm halkların ve insanların bu konuda ne kadar hassas olduğunu darbeye karşı duruşlarının ne olduğunu gösterecekler. Ayrıca, dünyaya, demokratik rejimlerde halka rağmen hiçbir gücün yönetimlerde başarılı olamayacağının göstergesidir. Dünyaya yeni bir armağandır” dedi.
“Türkiye için yarını milat olarak görüyorum”
Gelecek yurttaşların güvenlik önlemelerine saygı göstereceklerine inandığını aktaran başkan Topbaş, “X-Ray’lerden geçerken sıra olsa bile sabırla bekleyeceklerine, emniyet mensuplarının yapacağı çalışmaya yardımcı olacaklarını inanıyorum. Vatandaşların sıcaktan etkilenmeleri için bazı önlemler olacak. Şapka dağıtımı olacak. Ambulanslar sağlık ekipleri hep burada olacaklar. Millet olarak büyüklüğümüzü bir kez daha göstereceğiz. Kimseyi ötekileştirmeden büyük bir ailenin ferdi olduğumuzu göstereceğiz. Türkiye için yarını milat olarak görüyorum. Tüm siyasi partiler burada tüm yurttaşlar burada. Yürekler burada olacak. Dünya burayı izleyecek ve dünyaya çok güzel bir mesaj verilecek” diye konuştu.
“Her birey bu duruşlun karşısında gaziliği hak etmiştir”
Tahminen3,5 milyon insanın olacağını bu sayının 5 milyona kadar çıkabileceğine dikkat çeken başkan Topbaş “Türkiye’de kurulu olan en büyük ses sitemi kurulacak. Bir milyon megavaytlık ses sitemi olacak. Yurttaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz. Burada siyaset ok. Tek vatan için buradayız. Burada siyasi sloganları bayraklar olmaması lazım. Buda bize gelecek adına nasıl bir olunurmuş konusunda milat teşkil edecek. Bundan sonra inanıyorum ki tüm halkalarımız birbirlerine bakarken siyasi kimliklerle bakmayacaklar, yurttaş olma gazi olma, ki her birey bu duruşun karşısında gaziliği hak etmiştir. Her birey gazi olma unvanıyla geleceği birlikte kuracağız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.