Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Rasim Yüksel: “Amacımız Ergene’yi örnek ilçe yapmak”

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel tarafından, belediyenin faaliyet çalışmaları hakkında vatandaşlara yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Naim Süleymanoğlu Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen...

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2018 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2018 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Rasim Yüksel: “Amacımız Ergene’yi örnek ilçe yapmak”

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel tarafından, belediyenin faaliyet çalışmaları hakkında vatandaşlara yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Naim Süleymanoğlu Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında konuşma yapan Belediye Başkanı Rasim Yüksel, hayata geçirilen projeler ve hizmetler hakkında bilgi aktarımında bulundu.

Ergene’nin iki büyük mahallesinde altyapı ve yol sorunu olduğunu aktaran Yüksel, “İlçemizin iki büyük mahallesinde alt yapı ve yol sorunu vardı. Göreve gelir gelmez bu sorunları öncelikli çözülmesi gereken sorunlar olarak programımıza aldık. TESKİ’nin geçen yıl başladığı kanalizasyon, içme suyu ve yağmur suyu alt yapı çalışmaları çok kısa bir zamanda sonuçlandı. Büyükşehir belediyemiz tarafından Yeşiltepe ve Sağlık Mahallesi’nde bir yıl gibi kısa sürede üst yapı çalışmalarının tamamlandığı mahallelerimizde üst yapı çalışmalarımıza başladık. Amacımız ilçemizin sorunlarını en kısa zamanda çözüme ulaştırarak Ergene’yi yaşanabilir örnek bir ilçe yapmaktır” dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ve Ergene Belediyesi’nin cadde ve sokaklarda asfaltlama ve kilit parke taş döşeme çalışmalarının devam ettiğini de kaydeden Başkan Yüksel, “Ergene Belediyesi’nin tüm birimleri daha modern bir ilçe yaratmak için çalışıyor. Vakıflar, Sağlık ve Yeşiltepe mahallerinde yaşanan alt yapı sorunları çözüme kavuşturulduktan sonra, mahallelerimizde üst yapı çalışmalarının startı verildi. 55 bin metre parke taşı döşeme, 15 bin metre asfalt yapımı, ve 10 bin metre yol bakım çalışmalarının gerçekleştiği Ergene ilçemizde 96 bin 500 metre yağmur suyu hattı döşeme çalışması yapıldı. 10 Ocak’ta şu an içinde bulunduğumuz ve hemşeriniz Naim Süleymanoğlu’nun adını verdiğimiz bu tesisin ve Ergene halkına hizmet edecek olan içinde 3 bin 300 metrekarelik kapalı alanda basketbol ve voleybol sahası, 500 kişilik tribün, bowling salonu, fitness salonu, sauna, kafeterya ve yönetim ofislerinin bulunduğu Ergene Kapalı Spor Salonu’nun açılışlarını yaptık” diye konuştu.

Sağlık alanında yaptıkları çalışmalar konusunda da vatandaşlara bilgiler veren Başkan Yüksel, “Sağlık alanında kaliteli hizmet sunabilmek adına belediye bünyesine hasta nakil ambulansı ve sevgi aracı kazandırıldı. Çevre ilçelere ve bölgelere bin 693 vatandaşlarımızın hastanelere naklini gerçekleştirdik. Göreve geldiğimiz günden bu yana engelli vatandaşlarımızın yanındayız. Bu güne kadar ihtiyaç sahibi engelli vatandaşımıza 116 adet ihtiyacına göre akülü ve manuel engelli aracı hediye ettik. Vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak adına sağlık alanındaki çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Başkan Yüksel ayrıca, “Ergene Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı parklar ve sosyal alanlarla Ergene’nin çehresini değiştirmeye devam ediyor. Masal Parkı, Sevgi Parkı, Serhat Serbesttürk Parkı, Cumhuriyet Parkı, Zübeyde Hanım Parkı ve Türkan Bebek Parkı vatandaşlarımızın hizmetine açılması ile Ergene ilçemiz daha güzel bir görüntüye kavuştu. İlçemizdeki tüm mahallerimizde hizmetlerimiz, çalışmalarımız devam ediyor. 2018 yılında da hizmet yolculuğumuza daha yoğun tempoda devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.