Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Polat, mahalle muhtarlarıyla birlikte Şanlıurfa’daki kültür gezisine katıldı

Yeşilyurtlu Muhtarlarla birlikte Şanlıurfa’da kültür gezisine katılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "Ülkemizin birliği, dirliği ve beraberliği için bu gezileri önemsiyoruz” dedi.19 Ekim Muhtarlar günü dolayısıyla Yeşilyurt...

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2017 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2017 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Polat, mahalle muhtarlarıyla birlikte Şanlıurfa’daki kültür gezisine katıldı

Yeşilyurtlu Muhtarlarla birlikte Şanlıurfa’da kültür gezisine katılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "Ülkemizin birliği, dirliği ve beraberliği için bu gezileri önemsiyoruz” dedi.

19 Ekim Muhtarlar günü dolayısıyla Yeşilyurt Belediyesinin organizasyonuyla Şanlıurfa’ya gerçekleşen kültürel ve inceleme gezisine Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güner, Mehmet Çınar, Rıza Murat Türksoy, Belediye Meclis Üyeleri ile 80’e yakın mahalle muhtarı katıldı. Şanlıurfa yöresine özgü sıra gecesine katılıp stres atan mahalle muhtarları, Balıklı Göl, Eyüp (as)’ın sabır türbesi, Hz. İbrahim’in ateşe atıldığı yer başta olmak üzere dini ve tarihi mekanları gezdi. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Şanlıurfa’ya gerçekleşen kültürel gezinin en önemli etkilerinden birinin de muhtarlar arasındaki kaynaşmanın sağlanması olduğunu söyledi. Peygamberler Şehri Şanlıurfa’ya gerçekleşen ziyaretin her açıdan önemli ve faydalı geçtiğini belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "Şanlıurfa, peygamberler şehridir, Balıklı Göl, Hz.Eyüp (a.s.)’ın sabır makamı, Hz.İbrahim’in ateşe atıldığı yerler başta olmak üzere manevi atmosferi çok etkili olan tarihi alanları muhtarlarımızla birlikte ziyaret ettik. 19 Ekim Muhtarlar Gününe özel düzenlediğimiz bu gezimize katılan tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Şanlıurfa’da ki sıra gecesine de katıldık, tabii ki bu tip gecelerin da çok farklı anlamları var, yöresel türküler eşliğinde kaynaşma, dostluk ve dayanışma ruhumuz daha güçlü hale ulaşıyor. Cenabı Allah birliğimiz ve beraberliğimizi daim eylesin, kardeşliğimize kast etmek isteyen iç ve dış mihrakların kötü emellerinden hepimizi muhafaza etsin, ülkemizi parçalamak isteyenlerin haince düşüncelerini kursaklarında bıraksın” şeklinde konuştu. Yeşilyurt Belediyesinin yurt içi ve yurt dışındaki tarihi ve dini mekanların yakından tanınması adına kültürel gezilere önem verdiğini hatırlatan Polat, "Kudüs ve Çanakkale başta olmak üzere kültürel ve dini tarihimizde farklı öneme sahip kentlere gezilere ağırlık veriyoruz. Şanlıurfa gibi dini ve tarihi atmosferi çok farklı öneme sahip, Peygamber Şehri olarak kabul edilen bu güzel kentimize düzenlediğimiz gezi bölge insanları arasında kaynaşma, eğitim ve kültür paylaşımına katkı sunmaktadır. Bu tür geziler sayesinde insanlarımız arasında kaynaşma ve birbirlerini daha çok tanıma fırsatı sağlanmış oluyor" dedi. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Şanlıurfa gezisi sırasında kafileyle yakından ilgilenen Şanlıurfa Malatyalılar Dernek Başkanı Zekeriya Esen’e ‘elif-vav’ tablosu takdim ederken, Dernek Başkanı Esen’de Başkan Polat’a bakır tepsi hediye etti. Tarihi ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken Şanlıurfa’daki özel mekanları gezerek bilgi sahibi olan Yeşilyurtlu muhtarlar, gördüklerini Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile paylaşırken, düzenlenen geziden dolayı teşekkürlerini sundu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile mahalle muhtarları Şanlıurfa’daki dini ve tarihi mekanlarda günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.