Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Külcü’den Paralel Yapı Açıklaması

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Çorum Belediyesi’ni ziyaret etti.Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ziyarette Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve belediye başkan yardımcıları Ahmet Yabacıoğlu...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2016 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2016 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Külcü’den Paralel Yapı Açıklaması
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Çorum Belediyesi’ni ziyaret etti.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ziyarette Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve belediye başkan yardımcıları Ahmet Yabacıoğlu ve Alper Zahir ile bir araya gelerek karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.
Ziyarette Başkan Külcü, Çorum Belediyesi tarafından paralel yapıya ait iş yerlerinin mühürlenmesine ilişkin soruları yanıtladı. Bir basın mensubunun, “Çorum Belediyesi bugün paralel yapıya yakınlığıyla bilinen iki iş yerini mühürledi, bu devam edecek mi, bir de bu çalışmalar paralel yapıyla mücadele olarak değerlendirilebilir mi?” sorusuna Başkan Külcü, “Bu anlık yapılmış bir iş değil. Devletin kurumlarında süreçler vardır. Bu süreç takip edilir, bir durum ortaya çıktığında gereği neyse o yapılır. Bugün yapmış olduğumuzda mühürlemelerle ilgili işlemler bir süreden beri devam eden çalışmalarımızın nihai adımıdır. Son adımıdır. Her iki kurumla ilgili imar ve ruhsatlar açısından sorunlar vardı. Gereğini belediye olarak yaptık. Gerek cemaatin sahibi olduğu, gerek cemaate yakın iş adamlarının sahibi olduğu gerekse de herhangi bir vatandaşımızın sahibi olduğu gayrimenkul ile ilgili yapıyla ilgili eğer kanuna aykırı bir durum varsa görev ve sorumluluğumuz kanunun verdiği sorumluluk neyse onu yapmaktır. İmar kanuna aykırı bir tespit yapıldı. Biz de belediye olarak gereğini yere getirdik. Bu konuda herhangi bir kişiye karşı özel bir husumet beslememizde söz konusu değildir. Herhangi birisine ne ad altında olursa olsun, adı cemaat olsun başka bir şeyde olsa bir iltimasta göstermemiz söz konusu değildir. Bizim yetkilerimiz ve sorumluluklarımız neyse bunun gereğini yerine getiririz” sözleriyle yanıt verdi.
“DEVLETİMİZİ BU TÜR YAPILARDAN İNŞALLAH TEMİZLEYECEĞİZ”
Devletin içerisinde devletten başka bir otoritenin olmayacağını vurgulayan Başkan Külcü, “Paralel yapı ile mücadelemi sorusu elbette. Devletin içerisinde devletten başka bir otorite olmaz. Türkiye Cumhuriyeti devleti 78 milyonun hepsinindir. haklarımız ve yükümlülüklerimiz de 78 milyon açısından eşittir ve tartışılmazdır. Hiç kimsenin devletin kanunları, kurumlarının belirlediği sınırların dışında hareket etme imkanı, kabiliyeti yoktur. Otorite bellidir. Türkiye Cumhuriyeti devleti bu yetkilerini sayın cumhurbaşkanı, başbakan ve hükümetin şahsında kullanır. Orada tecelli eder. Bunun dışında bir otorite olmaz. Adı paralel yapı olsun, dikey yapı olsun, yatay yapı olsun. Ne olursa olsun tutumumuz gayet açık ve net ortadadır. Sayın cumhurbaşkanımızın ve başbakanımızın tutumları ortadadır. Milli Güvenlik Kurulu ve Bakanlar Kurulu kararlarımız ve bu mücadeleye yönelik olarak çıkarılmış yasalar, talimatlar ortadadır. Biz onların gereğini yapacağız. Devletimizi bu tür yapılardan inşallah temizleyeceğiz. Söz konusu yapıya ilişkin bütün gayrimenkul ve işletmeler gerek belediye gerek diğer kurumlar tarafından inceleniyor. Hukuka aykırı bir durum tespit edildiğinde gerek belediye, gerek diğer kurumlar tarafından bunun gerekleri yapılacaktır. Belediyemizde 20’ye yakın husus incelenmekte. Peyderbey onların gerekleri de yapılacak” şeklinde konuştu.
Çorum’un Kayseri ile aynı dokuya ve özelliklere sahip bir şehir olduğunu dile getiren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kendi kendini kuran Çorum’la Kayseri’nin birbirine çok benzediğini dile getirdi.
Müteşebbisi çok olan şehirlerin diğer şehirlerden daha hızlı büyüdüğüne dikkat çeken Başkan Çelik, “Bunu Çorum’da da hissediyoruz. Bütün kesimler Çorum ortak paydasında buluşmuş. Böyle olunca Çorum’da diğer şehirlerden daha hızlı gelişiyor. Buna yerel yönetimlerin gayreti de eklenince prıl pırıl bir şehir ortaya çıkıyor. Yaptığınız çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de ziyaretin kendileri için sürpriz olduğunu belirterek, “Kayseri ile Çorum sosyolojik olarak birbirine çok benzeyen bir kent. Ticaret açısından da Çorumluların örnek aldığı bir kent. Çorumlu iş adamlarımız oradaki sanayileşmeyi yakından takip ediyor. Çorum için Kayseri ve Konya çok iyi bir örnek. Kayseri ile geçmişte çok fikir alışverişimiz oldu. Sayın Özhaseki’nin başlatmış olduğu yerel yönetimlerdeki kalkınma hamlesi Kayseri ve diğer iller için güzel bir örnektir. Kayseri’nin örnekliğini önemsiyoruz.Yaptığımız çalışmalarda da çok zaman oradaki bilgi ve tecrübeyi aktarmaya gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.