Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Kravatını Çıkardı, Çöp Topladı

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, kravatını çıkartarak öğrencilerle birlikte çöp topladı.Tokat Belediyesi tarafından “Kentimiz Evimizdir” projesi kapsamında çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Karşıyaka İlkokulu...

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2016 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2016 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Kravatını Çıkardı, Çöp Topladı
Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, kravatını çıkartarak öğrencilerle birlikte çöp topladı.
Tokat Belediyesi tarafından “Kentimiz Evimizdir” projesi kapsamında çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Karşıyaka İlkokulu öğrencileriyle birlikte Yeşilırmak kenarı tarihi Hıdırlık Köprüsü ile Atatürk Köprüsü arasında çevre temizliği yapıldı. Öğrenciler ellerine temizlik eldiveni takarak yere atılan pet şişeler, izmarit, poşet vb çöpleri topladı. Öğrencilere programa katılan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz, Emekliler Derneği Tokat Şube Başkanı Kadir Eryüre destek verdi.
GENÇ BAŞKAN KRAVATINI ÇIKARDI, ÇÖP TOPLADI
Türkiye’nin en genç belediye başkanı Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, kravat ve ceketini çıkartarak temizlik için kolları sıvadıklarını söyledi. Öğrencilerle birlikte çöp toplayan Başkan Eroğlu, ırmak kenarındaki banklarda oturan vatandaşlarla da sohbet etti. Çekirdek yiyerek kabuklarını yere atanların oluşturduğu manzaraların hoş olmadığını ifade eden Başkan Eroğlu, vatandaşları daha duyarlı olmaya davet etti. Kısa bir mesafede öğrencilerle birlikte toplanan poşetler dolusu çöple basına poz veren Başkan Eroğlu, parkları yeniledikten sonra güvenlik görevlisi görevlendireceklerini söyledi.
YEŞİL VE TEMİZ TOKAT
Yeşil ve temiz Tokat’ı oluşturmak için öğrencilerle birlikte çevre temizliği yaptıklarını ifade eden Başkan Eroğlu, “Yaşadığımız mahallelerimiz, sokaklarımız temiz olsun diye, Temiz Şehir Tokat için gayretle çalışıyoruz. Temizlik, belediyenin görevleri arasındadır. Bizler de Tokat Belediyesi olarak 183 personelimizle ve Temizlik İşleri Müdürlüğümüzle sabah 05.00’te başlayıp gece 01.00’e kadar çöplerin toplanması, çevrenin temizlenmesiyle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Tek başına temizlik yetmiyor. Yaptığımız temizlikten sonra çok çabuk yeniden kirlenebiliyor. Bir şehrin temiz olması hepimizin elinde. Bu şehirde yaşayan herkesin en asli konu ve vazifelerinden bir tanesi. Sonuçta bizde hem farkındalık oluşturmak, STK temsilcilerimizle birlikte bu konuya dikkat çekmek için hepimiz bir araya geldik. Çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakmak için çalışıyoruz. ’Temiz Şehir Tokat’ sloganına uygun hale getirmek için çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam edeceğiz. Şehrimizin yedi bölgesinde çöp konteynerlerimizi asfaltın altına yerleştirdik. Deneme amacıyla başlattığımız bu uygulamamızı inşallah tüm şehrimize yayacağız ve çöp toplama sistemimizi de yeniden düzenleyeceğiz” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, öğrencilerle birlikte duyarlılık eğitimi yaparak çevre temizliğine katlı sağladıklarını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.